Ν. Καπραβέλος για κορονοϊό: Τα δύο μεγάλα «αγκάθια» του χειμώνα που έρχεται

Array

«Περιμένουμε πάλι έναν δύσκολο χειμώνα, αν και πιστεύουμε με τα δεδομένα που έχουμε ότι δεν θα είναι δυσκολότερος, όμως θα πιέσει τις μεγάλες ηλικίες. Εκεί είναι οι μεγαλύτερες συνέπειες, εκεί πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας ώστε να μην έχουμε μεγάλη εξάπλωση του κορονοϊού στο 7ο κύμα, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ και τη Νίνα Κασιμάτη ο Διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου  «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Όπως είπε «δεν εφησυχάζουμε. Το καλοκαίρι που πέρασε παρότι είχαμε έναν εξασθενημένο ιό -δεν χτύπησε το κατώτερο αναπνευστικό- δυστυχώς είχε τραγικές συνέπειες στις μεγάλες ηλικίες και σε εκείνους με υποκείμενα νοσήματα. Βλέπετε ο αριθμός των θανάτων είναι ανεπίτρεπτος, είναι πάρα πολύ υψηλός και ήταν αποτέλεσμα και των ακραίων χαλαρωτικών μέτρων».

Τα δύο μεγάλα «αγκάθια» του χειμώνα

«Πρέπει ο χειμώνας που θα έρθει να είναι καλύτερος αρκεί να προσέξουμε 2 μεγάλα “αγκάθια” επισήμανε ο κ. Καπραβέλος. «Το πρώτο είναι τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα. Να μην υπάρχουν σχολεία, κλειστοί χώροι, ΜΜΜ και χώροι εργασίας χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα. Να επανέλθει η μάσκα, τα μοντέλα λένε ότι θα έχουμε μια παραλλαγή η οποία ευτυχώς δεν είναι αυτή η “άγρια” παραλλαγή της Δ, θα είναι κάποια παραλλαγή της Ο, αυτή που ονομάζουμε «Κένταυρος» που δεν προσβάλλει το κατώτερο σύστημα. Δεν πρέπει όμως να την αφήσουμε να εξαπλωθεί γιατί οι συνέπειες στους ηλικιωμένους θα είναι τραγικές. Δεύτερον να αυξήσουμε την προστασία μέσω εμβολιασμών. Οι πολίτες που έχουν κάνει την τρίτη δόση πρός το τέλος τυ 2021 με αρχές του 2022 δεν προστατεύονται, οι ηλικιωμένοι δυστυχώς δεν μας άκουσαν για την τέταρτη δόση και η πολιτεία θα πρέπει έγκαιρα να ξεκινήσει μια εμβολιαστική καμπάνια» τόνισε.

Τέλος ο Νίκος Καπραβέλος έκανε λόγο για μια «πληγή» σε σχέση με το «Παπανικολάου» καθώς όπως ανέφερε έχει καεί η Β’ Πνευμονολογική Κλινική μετά το τραγικό συμβάν που συνέβη στο νοσοκομείο.«Τρέχουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά προβλήματα ώστε να ενισχυθεί το νοσοκομείο για να ξεκινήσουν οι εργασίες που δυστυχώς δεν έχουν αρχίσει ακόμα».

Σχετικά Άρθρα: Ένα τσιγάρο προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”

Πρόεδρος Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας: Έχουμε περάσει στο στάδιο συμβίωσης με τον SARS-CoV-2 και όχι της απομόνωσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος