Ν. Καπραβέλος: Η οργάνωση του κινήματος αντιεμβολιαστών είναι βόμβα για τη δημόσια υγεία (video)

Για την δυσμενή επιδημιολογική που αντιμετωπίζει ως Διευθυντής της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Παπανικολάου» μίλησε στην ΕΡΤ ο Νίκος Καπραβέλος, λέγοντας ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί εξαιτίας των ανεμβολίαστων.

«Την τελευταία εβδομάδα καταγράψαμε μια μεγάλη αύξηση. Από τις αρχές Αυγούστου η κατάσταση ήταν ανησυχητική και την αποδίδουμε στην αποτύπωση της επιστροφής των εκδρομέων. Ελπίζουμε να είναι προσωρινή», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο Διευθυντής ΕΣΥ που καθημερινά δίνει μάχη για να σώσει ζωές ασθενών με Covid-19 στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

«Ακόμα και αυτό το Σαββατοκύριακο οι Θεσσαλονικείς ήταν στην Χαλκιδική. Η ανησυχία μας είναι η χαλάρωση. Φτάσαμε περίπου τα 2.000 κρούσματα την εβδομάδα, όταν αρχές Αυγούστου είχε 300 – 400 περιστατικά», δήλωσε ο κ. Καπραβέλος αναγνωρίζοντας ότι στην πόλη γίνονται κορονοπάρτι, αν και όπως είπε: «οι φοιτητές έχουν υψηλά ποσοστά εμβολιασμού».

Μιλώντας για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης στη Βόρεια Ελλάδα ο κ. Καπραβέλος έκανε λόγο για καθυστέρηση του κόσμου να δεχθεί τον εμβολιασμό, τον οποίο χαρακτήρισε ως όπλο έναντι του κορονοϊού.

«Όλοι οι νοσηλευόμενο, εικοσιδύο τον αριθμό, στις εντατικές μονάδες του Παπανικολάου είναι ανεμβολίαστοι. Είναι πολύ τραγικό. Υπάρχουν πολλοί που είναι ανεμβολίαστοι και αρνούνται πεισματικά να χρησιμοποιήσουν αυτό το όπλο και αυτό είναι η μεγάλη μας ανησυχία».

Ερωτηθείς για την σημερινή κατάσταση όπου επικρατεί η μετάλλαξη Δέλτα με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι ο εντατικολόγος ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας ότι σήμερα τα πράγματα στις ΜΕΘ είναι πολύ χειρότερα.

«Τη μολυσματικότητα την είδαμε ξαφνικά τέλη Οκτωβρίου και μας έκαψε, φτάσαμε σε εφιαλτικές στιγμές. Έχουμε μια μετάλλαξη, η οποία μεταδίδεται πολύ εύκολα. Έχουμε μια διασπορά του ιού πολύ μεγάλη σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι συγκρίσιμες οι περίοδοι. Το μόνο που μας δίνει την ελπίδα είναι ότι πέρυσι δεν είχαμε όπλο και φτάσαμε στα τραγικά αποτελέσματα του Νοεμβρίου, ενώ τώρα δεν έχουμε όπλο στα χέρια μας και δεν το χρησιμοποιούμε από άγνοια και από παραπληροφόρηση».

Ανησυχία για την 28η Οκτωβρίου

Αναφορικά με την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι υπάρχει σχετική ανησυχία και η Πολιτεία είναι ενήμερη για την ανησυχία των επιστημόνων.

«Το έχουμε στο μυαλό μας. Θα δούμε πώς θα πάει η πανδημία τις επόμενες ημέρες. Αν υπάρχει αυξητική τάση προφανώς και δεν πρέπει να γίνει καμία εκδήλωση που θα διευκολύνει τον ιό γιατί οι συνέπειες θα είναι τραγικές. Είναι διαχειρίσιμη ακόμη η κατάσταση».

Μιλώντας για τις ενέργειες των αντιεμβολιαστών που κλιμακώνουν τον τελευταίο καιρό τις δράσεις τους  τις χαρακτήρισε ως  βόμβα για τη δημόσια υγεία.

Πανδημία των ανεμβολίαστων

«Η οργάνωση του κινήματος των αντιεμβολιασμών είναι μια βόμβα στα θεμέλια της δημόσιας υγείας. Είναι πραγματικά παραβατική συμπεριφορά και αγγίζει τα όρια της εγκληματικής παραβατικότητας. Μιλάμε για απώλεια ανθρώπινων ζωών. Δεν μπορεί να παίζει κανείς με αυτό. Είναι ανεπίτρεπτο η Πολιτεία να σταυρώνει τα χέρια της. Δεν πρέπει ν αφήσουμε αυτό το φαινόμενο να εξελιχθεί. Αυτοί μολύνονται και οδηγούνται στις ΜΕΘ. Μπροστά μας έχουμε πανδημία των ανεμβολίαστων και προσπαθούμε να αποτρέψουμε την τραγωδία των ανεμβολίαστων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος