N. Kαπραβέλος: Ο φίλος του Άλκη έζησε από θαύμα – Γ. Μαρακάκης: Ήταν τυφλό το χτύπημα (video)

Για το τυφλό δολοφονικό χτύπημα που στέρησε τη ζωή ενός 19χρονιου φοιτητή και απείλησε τη ζωή άλλων δύο, οι οποίοι από καθαρά θέμα τύχης διασώθηκαν από τις μαχαιριές και τα χτυπήματα που δέχθηκαν, μίλησαν στην ΕΡΤ οι Νίκος Καπραβέλος και Γιάννης Μαρακάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή “Συνδέσεις” για το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι εννέα συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μαρακάκης υποστήριξε ότι οι κατηγορίες θα είναι βαριές, τονίζοντας ότι θα πρέπει να σταματήσει η συμπλοκή μεταξύ νεαρών παιδιών που υποστηρίζουν διαφορετικές ομάδες πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Τυφλό το χτύπημα – Δεν γνώριζαν σε ποιους επιτίθενται

“Ήταν ένα χτύπημα τυφλό. Οργανωμένοι ή μη οπαδοί μίας ομάδας βρήκαν κάποια παιδιά τυχαία γύρω από το γήπεδο του Άρη. Έγινε μία καταδρομική επίθεση τυφλή. Δεν γνώριζαν σε ποιους επιτίθενται, δεν υπήρχε καμία προηγούμενη αντιπαλότητα. Από αυτό το τυφλό χτύπημα, που δεν είχε κανένα όριο, χάθηκε μία ζωή και παραλίγο να χαθούν και άλλες”, δήλωσε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης περιγράφοντας τη δολοφονική επίθεση στον 19χρονο Άλκη Καμπανό.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή και ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής της Β’ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο “Γ. Παπανικολάου”, περιγράφοντας τα βαρύτατα χτυπήματα στο άψυχο σώμα του 19χρονου Άλκη.

“Βιώσαμε μία τραγωδία. Δεν μας έφτανε η πανδημία, αλλά είχαμε ένα τραγικό συμβάν που έχει καταγραφεί στα χρονικά του νοσοκομείου μας, απίστευτης αγριότητας. Θανατηφόρα χτυπήματα σε νέα, ανυποψίαστα, παιδιά. Το ένα παιδί διεκομίσθη νεκρό με ιατροδικαστική έκθεση καταπέλτη. Δεν χωράει αμφιβολία για τα θανατηφόρα χτυπήματα”, δήλωσε ο κ. Καπραβέλος.

Είχαμε ένα παιδί νεκρό και ένα που ζει από τύχη

Μιλώντας για τα άλλα δύο θύματα αυτής της τυφλής, δολοφονικής επίθεσης, τόνισε ότι ένα από τα άλλα δύο παιδιά που νοσηλεύσανε στο νοσοκομείο είχε σχεδόν τα ίδια χτυπήματα και από τύχη σώθηκε. “Η αξονική, ευτυχώς, έδειξε ότι δεν είχε εσωτερική βλάβη. Είχε χτυπήματα στην κοιλιά και στο τσακ αποφεύχθηκε η εσωτερική αιμορραγία. Είχαμε τέσσερις μαχαιριές στα πόδια που από θαύμα δεν έκοψαν αρτηρία. Αυτό το παιδί ζει από τύχη. Το άλλο παιδί, είχε επίσης βαθύ θλαστικό τραύμα και χρειάστηκε χειρουργείο”.

Σχολιάζοντας το τραγικό περιστατικό οπαδικής βίας που συγκλονίζει τη χώρα ο κ. Καπραβέλος, τοποθετήθηκε ως φίλαθλος, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Και εμείς φίλαθλοι είμαστε. Πρέπει να δούμε ποιος όπλισε το χέρι αυτών των ανθρώπων. Ποιος το όπλισε και ποιος τα προστατεύει;” πρόσθεσε.

“Πολυτραυματία εξαιτίας εγκληματικής ενέργειας, απίστευτης αγριότητας, για ασήμαντη αφορμή, μου είναι αδιανόητο να το καταγράψω ως γιατρός σαράντα χρόνων”, πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλλος. Τόνισε, μάλιστα, ότι πλέον “είναι πανελλήνιο πια αίτημα να βρεθούν οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί που έφτιαξαν τέτοια τέρατα”.

Φονικά εργαλεία κρύβονται στο γήπεδο πριν τον αγώνα

Σχολιάζοντας την αγριότητα της επίθεσης ο κ. Μαρακάκης κατήγγειλε ότι οι υπεύθυνοι φύλαξης των γηπέδων συχνά αφήνουν τα γήπεδα να είναι ξέφρενο αμπέλι μέρες πριν τους αγώνες προκειμένου να μπουν μέσα οι οργανωμένοι οπαδοί και να κρύψουν καδρόνια, κροτίδες κ.λπ. “Γι’ αυτό που συμβαίνει χρόνια τώρα υπάρχει ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης λόγω ανοχής, όλων: της διοργανώτριας αρχής, των υπουργείων, των φορέων. Οι σύνδεσμοι φιλάθλων δεν έγιναν για να σκοτώνουν. Δημιουργήθηκαν πριν από χρόνια από ανθρώπους που ήταν ερωτευμένοι με τον αθλητισμό. Δυστυχώς, μέσα σε αυτές τις Ενώσεις, μπήκαν κάποιοι για να αυτοεπιβεβαιωθούν”.

Συμπλήρωσε πως στην συγκεκριμένη περίπτωση της δολοφονίας του Άλκη τα αντανακλαστικά της αστυνομίας ήταν τάχιστα και της Δικαιοσύνης που έδειξε τον δρόμο της φυλακής στον 23χρονο κατηγορούμενο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος