Ν. Ηλιόπουλος: Ξεκάθαρη η καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία – Καμμιά αλλαγή συνόρων

Να μην υπάρξει καμμιά αλλαγή συνόρων και η καταδίκη της εισβολής στην Ουκρανία πρέπει να είναι  να είναι ομόθυμη και ξεκάθαρη όπως  και της παραβίασης του διεθνούς δικαίου που γίνεται αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό «ΣΚΑΪ».

Ο κ. Ηλιόπουλος τάχθηκε υπερ της ξεκάθαρης στήριξης της Ουκρανίας ώστε η εισβολή να τελειώσει γρήγορα.

Πρέπει, είπε, η Ελλάδα να συνδράμει με ανθρωπιστική βοήθεια και να στηρίξουμε τους πρόσφυγες, υπογράμμισε  και εστίασε στην ανάγκη «να διεκδικήσουμε να μην υπάρξει καμία αλλαγή συνόρων» καθώς «είναι πολύ κρίσιμο αυτό, γιατί στο διεθνές δίκαιο ένα παράδειγμα δημιουργεί κανόνα».

Στο ίδιο πλαίσιο υπογράμμισε ότι «είμαστε σε μία περιοχή που είναι ανάγκη, για όλους τους λόγους του κόσμου, να στηρίζουμε το διεθνές δίκαιο και να είμαστε απέναντι σε κάθε αναθεωρητική προσπάθεια».

Οκ. Ηλίοπουλος επέκρινε την αποστολή στρατιωτικού υλικού χαρακτηρίζοντας την  επικίνδυνη κίνηση που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Επισήμανε δε  ότι «δεν είναι όλες οι χώρες στη γεωγραφική μας θέση και δεν αντιμετωπίζουν όλοι τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε εμείς».

Για τη στάση της Τουρκίας και τους νέους κινδύνους που ενδεχομένως δημιουργούνται στην περιοχή, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «οι σημερινές εξελίξεις αναδεικνύουν για μία ακόμη φορά τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών» και πρόσθεσε ότι «η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για τη στάση της στη Συμφωνία των Πρεσπών, μια συμφωνία που προβλέπει ότι στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας θα υπάρχουν ελληνικά αεροσκάφη και όχι τουρκικά, γεγονός το οποίο συμβάλλει στην αμυντική θωράκιση της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος