Ν. Ηλιόπουλος στο Πρώτο: Το εμβόλιο δεν καλύπτει πλήρως, δεν μας κάνει άτρωτους-Ο κ. Μητσοτάκης συνθηκολόγησε με την πανδημία (audio)

«Μέσα στον Νοέμβριο ήδη μετράμε 1487 απώλειες και υπάρχουν δυο απλά ερωτήματα. Πόσες απώλειες έχουν συμβεί εκτός ΜΕΘ και ποιο είναι το ποσοστό θνητότητας στις ΜΕΘ. Αυτά τα δύο ερωτήματα είναι κρίσιμα και η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφέρεται σήμερα ότι μόνο τις τελευταίες 4 ημέρες έχουμε 17 απώλειες εκτός ΜΕΘ, είπε ο κ. Ηλιόπουλος. Το Υπουργείο πρέπει να απαντήσει, συμπλήρωσε, γιατί όταν βρισκόμαστε σε αυτή την θέση 2 χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας και 1 χρόνο μετά τον φονικό του Νοέμβρη του 2020, προφανώς και υπάρχουν ευθύνες.

«Η αίσθησή μας είναι ότι η συνθηκολόγηση που έχει επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί καθημερινά σε μια τραγωδία ως προς το στοιχείο της ανθρώπινης ζωής και δεύτερον φέρνει πιο κοντά ένα νέο λοκντάουν. Άμεσα πρέπει να γίνει επαναφορά της τηλεεργασίας σε κλάδους που αυτό μπορεί να συμβεί και να μην προχωρήσουν οι συγχωνεύεις τμημάτων στα σχολεία. Δεν γίνεται να μην βάζει πλάτη ο ιδιωτικός τομέας και οι μεγάλες κλινικές και ένα πολύ κρίσιμο ακόμα την ώρα που έχουμε καθημερινά 6000-8000 κρούσματα, είναι πως ένας εργαζόμενος που έρχεται σε επαφή με κρούσμα δεν γίνεται να μη έχει πρόσβαση σε δωρεάν μοριακό τεστ την 5η μέρα όπως λένε οι γιατροί. Και όλα αυτά όταν στα δημόσια νοσοκομεία έχουμε 2500 λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους σε σχέση με το 2019».

Αν επιβεβαιωθεί ότι όντως έχουμε αυξημένο ποσοστό θνητότητας σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, «επιβεβαιώνονται και οι καταγγελίες που είχε κάνει ο κ. Βασιλακόπουλος ότι απλές κλίνες βαπτίστηκαν ΜΕΘ απλά με το να μπει ένας αναπνευστήρας. Αυτό το είχε επιβεβαιώσει η κ. Γκάγκα με τον τρόπο της δηλώνοντας ότι δεν έχουμε αρκετούς εντατικολόγους. Όταν παίρνεις έναν ακτινολόγο από τον Αγ. Σάββα και τον πετάς σε κλίνη ΜΕΘ, δεν είναι ίδια η προστασία που θα σου δώσει αυτός ο γιατρός» προσέθεσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Επεσήμανε επίσης, ότι χρησιμοποιεί την λέξη συνθηκολόγηση γιατί ο κ. Μητσοτάκης όταν άρχιζε η πανδημία είχε χρησιμοποιήσει την φράση «βρισκόμαστε σε πόλεμο». «Έχει συνθηκολογήσει με την πανδημία γιατί δεν κάνει τίποτα για την ενίσχυση του συστήματος υγείας, για τις βασικές εστίες υπερμετάδοσης, δηλαδή τα ΜΜΜ, τα σχολεία και χώρους εργασίας.

Σε ερώτηση εάν το εμβόλιο καλύπτει τις μεταλλάξεις, σημείωσε πως είναι η πιο κρίσιμη ασπίδα που έχουμε ωστόσο δεν μας κάνει άτρωτους και άρα ποτέ κανένα εμβόλιο δεν καλύπτει πλήρως. «Εδώ έχει ευθύνη η κυβέρνηση. Είναι λάθος να βαφτίζεις το εμβόλιο με την λέξη ελευθερία». Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει, υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος ότι πρέπει να τρέξει πόρτα πόρτα το πρόγραμμα του εμβολιασμού, λέγοντας μάλιστα πως έχουν δεχθεί περισσότερες από 10 εκκλήσεις από ανθρώπους που έχουν κατάκοιτους συγγενείς, ζητώντας την συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης για εμβολιασμό κατ’ οίκον.

Σε σχέση με την υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς, σημείωσε ότι έπρεπε να εφαρμοστεί χωρίς απόλυση, αλλά με την υποχρέωση ο εργαζόμενος να μην έρχεται σε επαφή με ασθενείς και να μπαίνει στην δουλειά του με κάποια ράπιντ τεστ την εβδομάδα και ένα μοριακό τεστ τον μήνα που να τα πληρώνει ο ίδιος. «Αυτή την στιγμή οι υγειονομικοί θα έπρεπε να επιστρέψουν για να δώσουν την μάχη, όπως στο 1ο και στο 2ο κύμα. Δεν γίνεται να έχουμε το πιο φονικό κύμα και να βρίσκονται εκτός μάχης 6000 άνθρωποι». Την ίδια υποχρέωση προτείνει ο κ. Ηλιόπουλος και για τους ένστολους, να μην έρχονται οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί σε επαφή με τους πολίτες και να προσέρχονται στην εργασία τους με τεστ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος