Ν. Γιατρομανωλάκης: Στο 50-60% η πτώση του τζίρου των σινεμά τη διετία του κορονοϊού

Καλεσμένος στην εκπομπή «Συνδέσεις» βρέθηκε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας (18/4) ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και αρμόδιος σε θέματα σύγχρονου πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης σχολιάζοντας την επιστροφή στην κανονικότητα και τον πολιτισμό μετά τα lockdown.

Για τα σινεμά που κλείνουν ο υφυπουργός είπε ότι «από το 2019 μέχρι το 2021, έχουμε μία πτώση 50-60% του τζίρου των αιθουσών λόγω του κορονοϊού, όπου έκλεισαν οι αίθουσες και οι χώροι πολιτισμού στο βαθύ lockdown, αλλά και του ότι δεν επέστρεψε ο κόσμος στους κινηματογράφους ακόμα. Πολλές αίθουσες είναι ακόμα άδειες παρότι είναι ασφαλές να πηγαίνεις, τα μέτρα τηρούνται ευλαβικά από όλους τους αιθουσάρχες».

Όπως σχολίασε αυτή η πτώση είναι σε φαινόμενο που παρατηρείται παντού, λόγω και των πλατφορμών, με την κυβέρνηση να ψάχνει τρόπους και εργαλεία για να στηρίξει τους αιθουσάρχες.

Όσον αφορά στα μουσεία, ο κ. Γιατρομανωλάκης δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την κίνηση και την επισκεψιμότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι την Εθνική Πινακοθήκη, που έχει ανοίξει εδώ κι ένα χρόνο, έχουν επισκεφθεί πάνω από 120.000 άτομα ήδη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος