Ν. Φίλης στο Πρώτο: Τακτική «Πόντιου Πιλάτου» από την κυβέρνηση απέναντι στις εγκληματικές νεοναζιστικές ομάδες (audio)

«Τις τελευταίες ημέρες είμαστε μάρτυρες εγκληματικών δραστηριοτήτων από νεοναζιστικές ομάδες που έχουν αναφορά στη Χρυσή Αυγή, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία επιχειρεί μια εγκληματική επανεμφάνιση στις πλατείες. Η κυβέρνηση επί 4 ημέρες έπαιζε το παιχνίδι του Πόντιου Πιλάτου, λέγοντας ότι καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται. Εξομοιώνουν τη φασιστική βία με τις κινητοποιήσεις των αντιφασιστών».

Αυτό τόνισε ο Νίκος Φίλης, βουλευτής, τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς», με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα.

«Η κυβέρνηση αντέδρασε μετά από 3 ημέρες,  όταν κατάλαβε ότι το πράγμα ξεφεύγει και αφού καλούσε τους ακροδεξιούς να την ψηφίσουν. Μετά από αυτό κατάλαβε ότι δημιουργούνται αντιδράσεις στην κοινωνία– ακόμη και στη δημοκρατική βάση του κόμματός τους- και το γύρισαν κάπως», είπε χαρακτηριστικά. «Ο μόνος από τους υπουργούς που βγήκε άμεσα να πει δυο κουβέντες ήταν ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος είχε κινήσει τη διαδικασία επί κυβέρνησης Σαμαρά για τη Χρυσή Αυγή. Ο κ.Δένδιας είπε κάτι, ο κ. Οικονόμου είπε τα ακριβώς αντίθετα, η κυρία Κεραμέως δεν μίλησε καθόλου, και ο κ. Συρίγος μίλησε για βία από τους αντιφασίστες και όχι από τους φασίστες». Δεν υπάρχει βία γενικά, υπάρχει φασιστική βία που έχει προκαλέσει πολέμους και πολύ πόνο στον κόσμο», επισήμανε.

 

Ερωτηθείς για την ανάγκη ενότητας του πολιτικού κόσμου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα «τάγματα εφόδου», ο κ. Φίλης είπε ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να αντιμετωπίσει τις νεοναζιστικές ομάδες και «όχι να βάλει φτερούγες προστασίας, όχι να περιμένουμε να υπάρξει νέος Φύσσας για να πάρουμε μέτρα».

«Υπάρχει ανοχή από ένα τμήμα της αστυνομίας που έχει πολιτική προδιάθεση προς την ακροδεξιά και το κυριότερο υπάρχει η πολιτική υστεροβουλία της κυβέρνησης να μην τσακωθεί με τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους, ισχυριζόμενη ότι “εντάξει, είμαστε κατά της βίας”», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εδώ έχουμε φασιστική εγκληματική δραστηριότητα. Δεν μπορεί να είσαι και εναντίον του Ρουπακιά που δολοφονεί και εναντίον του Παύλου Φύσσα που δολοφονείται», σημείωσε.

Επιπλέον, ο κ. Φίλης χαρακτήρισε «κακή» την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας, δηλώνοντας πως είναι πολύ ακριβή, καθώς αυξάνει πολύ το κόστος των εξοπλισμών και βάζει τη χώρα σε ανταγωνισμό εξοπλισμών με την Τουρκία, όταν η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν είναι καλή και ενώ «πρέπει να δώσουμε έμφαση στο κοινωνικό κράτος». Πρόσθεσε, δε, ότι δεν καλύπτει τις επίμαχες θαλάσσιες περιοχές. «Θα στείλει η Γαλλία στρατό για τα εθνικά μας συμφέροντα στο Αιγαίο; Ποια τα πιστεύει αυτά;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος