Ν. Φιλαδέλφεια: Φρίκη από το οπλοστάσιο των χούλιγκαν – Τι αποκάλυψε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στην ΕΡΤ

Φρίκη προκαλούν τα όσα έχουν οι αρχές στην κατοχή τους, κάτι που μαρτυρούν και τα στοιχεία από τη δικογραφία. Φαίνεται πως οι Κροάτες χούλιγκαν είχαν στην κατοχή τους ένα ολόκληρο αυτοσχέδιο οπλοστάσιο και αυτό μαρτυρούν οι τέσσερις αναδιπλούμενοι σουγιάδες, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους. Σε έναν από αυτούς βρέθηκαν κηλίδες αίματος. Μία τάβλα ξύλο 52 εκατοστών, η οποία και αυτή έφερε ίχνη αίματος από τρία τουλάχιστον διαφορετικά DNA, μία ακόμη τάβλα 22 εκατοστών. τρία κοντάκια, σε ένα εκ των οποίων υπήρχε και εκεί σημαντική ποσότητα αίματος. Χειρουργική μάσκα πάνω στην οποία βρέθηκε αίμα αλλά και πολλά δεκάδες αυτοσχέδια σπασμένα μπουκάλια τα οποία χρησιμοποιούσαν ως μαχαίρια στην καταδρομική επίθεση στην οποία πραγματοποίησαν οι δράστες.

Όπως μετέφερε χαρακτηριστικά στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Αντώνη Δοβώνη, ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, οι Κροάτες ήρθαν εδώ για αίμα, ήταν ένα ραντεβού θανάτου. Οι Κροάτες είχαν και συντονισμένο σχέδιο δράσης αφού αρχικά επιβιβάστηκαν από τον ΗΣΑΠ Ειρήνης, βρέθηκαν άλλοι μέσω του μετρό, άλλοι μέσα από βανάκια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, κύκλωσαν αιφνιδιαστικά τους οπαδούς της Ένωσης και επιτέθηκαν τυφλά. Πραγματοποίησαν τυφλά χτυπήματα σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, φαίνεται πως δεν θα αποδοθούν ευθύνες μόνο στους επτά ανώτατους αξιωματικούς που έχουν καρατομηθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία αποδεδειγμένα έφεραν σημαντικές ευθύνες. Στο κάδρο μπαίνουν και άλλα 15 με 20 περίπου άτομα, τα οποία έκαναν σημαντικές παραλείψεις, καθώς γνόησαν τον όγκο των Κροατών οπαδών, ο οποίος έφτασε στην Αθήνα και το αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη ζωή του άδικα ο 29χρονος Μιχάλης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, τηλεφώνησε το απόγευμα στον πατέρα του 29χρονου φίλαθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, που μαχαιρώθηκε θανάσιμα στα σοβαρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας και συνομίλησε μαζί του, για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του, ενώ του μετέφερε και τα συλλυπητήρια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε τον χαροκαμένο πατέρα ότι η αστυνομία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εντοπιστεί ο δράστης της δολοφονίας και να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στον καθένα που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Αναζητούνται ακόμα 45 άτομα

Σημειώνεται πως περίπου 45 ακόμα οπαδοί διαφεύγουν της σύλληψης. Εικάζεται μάλιστα πως οι περισσότεροι εξ αυτών βρίσκονται ακόμη στην Αθήνα, κρύβονται σε ξενοδοχεία ή σε καταλύματα AIRBNB, οπότε είναι πιο δύσκολο να συλληφθούν, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πριν από λίγο βρέθηκε και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, θέλοντας ο ίδιος να ενημερωθεί για την πορεία των εξελίξεων για το πώς θα κινηθούν οι αστυνομικές αρχές από δω και πέρα.

Επί ποδός 1000 αστυνομικοί, drone και ελικόπτερο γύρω από το γήπεδο του Παναθηναικού για τον αγώνα ΠΑΟ-Μαρσέιγ.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών ατόμων έξω από το γήπεδο στη Λεωφόρο, λίγο προτού ξεκινήσει το ματς Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ, στον απόηχο των επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια και υπό τον φόβο νέων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Αντώνη Δοβώνη σε έλεγχο που διενεργήθηκε από την Αστυνομία βρέθηκαν πάνω τους μαχαίρια και φωτοβολίδες.

Λήψη DNA από τους 105 συλληφθέντες με εντολή ανακρίτριας

Στον ανακριτή είναι από το πρωί οι συλληφθέντες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι μία πολύωρη και εξαντλητική διαδικασία αφού έχουν μεσολαβήσει ήδη 9 ώρες από τη στιγμή που μετήχθησαν οι 104 συλληφθέντες για την αιματηρή συμπλοκή στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ανά ομάδες λίγων ατόμων μεταφέρονται στο ανακριτικό γραφείο οι κατηγορούμενοι προκειμένου να λάβουν προθεσμίες. Τρεις είναι οι ανακριτές που έχουν οριστεί προκειμένου να φέρουν σε πέρας αυτό το πολύ δύσκολο ανακριτικό έργο για αυτή την πολύ σοβαρή υπόθεση.

Αναμένεται ότι μέσα στην επόμενη ώρα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της λήψης προθεσμιών και αναμένονται οι απολογίες των 104 και ενός ακόμη που νοσηλεύεται, συνολικά 105 κατηγορουμένων μέσα στο Σαββατοκύριακο, πιθανότατα θα ξεκινήσουν την Παρασκευή και πρέπει οπωσδήποτε να ολοκληρωθούν μέχρι την Κυριακή, βάσει της προθεσμίας που δίνεται από το νόμο.

Εντολή δόθηκε από την ανακρίτρια για την λήψη DNA από τους 105 συλληφθέντες. Σύμφωνα με την δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Άννα Βλαχοπαναγιώτη, πριν ξεκινήσει η διαδικασία της λήψης προθεσμιών έπρεπε η ανακρίτρια να εκδώσει μία διάταξη με την οποία ζητούσε τη λήψη γενετικού υλικού, δείγματος DNA δηλαδή από όλους τους κατηγορούμενους και από τους 105 κατηγορούμενους, προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία της ταυτοποίησης, με σκοπό βεβαίως την εξιχνίαση της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη. Αυτή η διαδικασία προβλέπεται να γίνει είτε προανακριτικά είτε ανακριτικά. Φαίνεται ότι δεν υπήρχε ο επαρκής χρόνος να γίνει προανακριτικά, όσο οι κατηγορούμενοι βρίσκονταν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ;eτσι λοιπόν ήταν η πρώτη πράξη που είχαμε από την 25η τακτική ανακρίτρια. Θα πρέπει αφότου επιστρέψουν πίσω κρατούμενοι οι 104 συλληφθέντες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, πιθανότατα αύριο το πρωί, (10/8) να μεταφερθούν και πάλι στο τμήμα Μεταγωγών στην οδό Πέτρου Ράλλη, προκειμένου να δώσουν δείγμα DNA, έτσι ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα την πολυπόθητη ταυτοποίηση με το δείγμα DNA που ενδεχομένως έχουν βρει οι αστυνομικές αρχές στη σορό του θύματος ή σε κάποιο από τα φονικά εργαλεία των δραστών.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Αντώνης Δοβώνης, Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος