Ν. Δένδιας από Λουξεμβούργο: Η Αίγυπτος χώρα κεφαλαιώδους σημασίας για την Ευρώπη

Το μήνυμα πως η Αίγυπτος είναι μια χώρα κεφαλαιώδους σημασίας για την Ευρώπη και ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αιγύπτου θα πρέπει να αναπτυχθούν, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με δήλωσή του προσερχόμενος στην 9η Συνάντηση του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Αιγύπτου, που διεξάγεται σήμερα στο Λουξεμβούργο.

«Η ελληνική άποψη είναι ότι η Αίγυπτος είναι μια χώρα κεφαλαιώδους σημασίας για την Ευρώπη. Μια χώρα εταίρος και φίλος της ΕΕ, με την οποία οι σχέσεις μας πρέπει να αναπτυχθούν και θα πρέπει να στηρίξουμε την Αίγυπτο στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τη μεγάλη οικονομική κρίση» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.

Επίσης, κάλεσε «να βοηθήσουμε τη δεδομένη αιγυπτιακή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των ζητημάτων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των γυναικών στην αιγυπτιακή κοινωνία». Καταληκτικά, ο Νίκος Δένδιας προέταξε πως «είναι μια τεράστια ευκαιρία για την Ένωση, η οποία με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να χαθεί».

Σημειώνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών παρέθεσε νωρίτερα σήμερα στον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, σε παραλιακό εστιατόριο της ελληνικής πρωτεύουσας, γεύμα εργασίας και στη συνέχεια συνταξίδεψαν στο Λουξεμβούργο, ενώ είχαν και σύντομη συνάντηση, εκτός προγράμματος και ανεπίσημη συνομιλία με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπέτελ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος