Ν. Χαρδαλιάς: Θα κριθούμε από το αποτέλεσμα στην πυροπροστασία και όχι από την τήρηση των διαδικασιών (video)

Αυτοψία πραγματοποιεί ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς αρχικά στον Υμηττό και στη συνέχεια στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, προκειμένου να διαπιστώσει την πορεία των έργων για την αντιπυρική θωράκιση των περιοχών.

Πρόκειται για την Επιχείρηση «Δρυάδες» που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη υπό την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας, με εκτεταμένες παρεμβάσεις σε 18 περιοχές που παρουσιάζουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας στην Αττική. Ανάλογες παρεμβάσεις γίνονται στο Σέιχ Σου και στην Ολυμπία

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την απομάκρυνση καύσιμης ύλης, τη συντήρηση δασικών δρόμων, την τοποθέτηση υδατοδεξαμενών και τη διάνοιξη διόδου απομάκρυνσης και διαφυγής πολιτών στην οδό Απόλλωνος στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

«Σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνονται τώρα πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει αρκετά χρόνια πριν,  δυστυχώς το καθεστώς των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων έχει φέρει πίσω όλα αυτά τα έργα προετοιμασίας», είπε ο κ. Χαρδαλιάς σημειώνοντας ότι τέθηκε επί τάπητος το θέμα της συντήρησης των κλασσικών δρόμων των 17 χλμ στον Υμηττό, που παραμένει ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου, και του καθαρισμού περιοχών του από σκουπίδια και κλαδιά. «Ο Υμηττός, παραμένει ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου και πρέπει να τον διαφυλάξουμε και να τον σεβαστούμε όπως πρέπει», είπε.

«Προφανώς είναι μία επιχείρηση που έρχεται να καλύψει ανάγκες που θα έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί υπό διαφορετικό πρίσμα. Από Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα πρέπει να ενταχθούν οι δράσεις αυτές σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και θα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο» σημείωσε και συμπλήρωσε: Η Πολιτική Προστασία δεν μπορεί να παραμένει θεατής των εξελίξεων. Παρεμβαίνει για να φέρνει αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας θα κριθεί από το αποτέλεσμα και όχι από την τήρηση των διαδικασιών που έχουν φέρει πίσω όλα αυτά τα χρόνια όλα τα ζητήματα πυροπροστασίας των πνευμόνων πρασίνου.

Ο κ. Χαρδαλιάς συνοδεύεται από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και τους δημάρχους Παιανίας, Αργυρούπολης και Παπάγου-Χολαργού, οι οποίοι δήλωσαν το παρών ως «σφιχτή γροθιά σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος