Ν. Αλεξανδρής: Η Ιωάννα θα είναι εκεί, κάθε μέρα – Ασέβεια η απουσία της κατηγορουμένης (video)

«H 34χρονη Ιωάννα δεν θα δουλέψει ποτέ ξανά, ενώ εργαζόταν σε δύο ακόμη και σε τρεις δουλειές και προέρχεται από φτωχή οικογένεια. Δεν έχει εγείρει αστική αγωγή που να ζητά οποιοδήποτε ποσό, και μόνο από αυτό το γεγονός καταλαβαίνετε τι άνθρωπος είναι», τόνισε ο δικηγόρος της Νίκος Αλεξανδρής, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ. Για την 37χρονη κατηγορούμενη τόνισε ότι η απουσία της από το δικαστήριο δείχνει την ψυχρότητα που τη διακρίνει. «Αρνείται να αντικρύσει την Ιωάννα και να χαμηλώσει το βλέμμα κι αυτό θα προσμετρηθεί στην ετυμηγορία για την ποινή της, επισήμανε ο δικηγόρος.

«Η Ιωάννα δεν δείλιασε και ενώ έχει δικαίωμα μετά την κατάθεσή της, στις 30 Σεπτεμβρίου να μην εμφανιστεί, θα είναι εκεί σε κάθε δικάσιμο και θα περιμένει την κατηγορούμενη»,  τόνισε ο δικηγόρος της.

Ο κ. Αλεξανδρής εξήγησε ότι υπάρχει δικονομικό δικαίωμα να μην εφανιστεί η κατηγορούμενη, αλλά τόνισε ότι η έναρξη της δίκης, ειδικά για τέτοια υπόθεση, «είναι ιερή κι αποτελεί ύβρη η απουσία αφού χθες το μόνο που θα έλεγε ήταν αν αρνείται η αποδέχεται την κατηγορία».

Σχετικά με τις 3 γυναίκες ενόρκους ο δικηγόρος χαρακτήρισε δικαίωμα της υπεράσπισης να εξαιρεί ανάλογα με το συμφέρον του υπόδικου αλλά το χαρακτήρισε άκομψο αφού όπως είπε, «εξαιρέθηκε το φύλο».

Το αίτημα της κατηγορουμένης για μετατροπή της ποινής από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σωματική βλάβη αν γίνει δεκτό πρακτικά σημαίνει από ανώτατη ποινή 15 ετών μετατροπή σε ως και 10 χρόνια.

«Δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος που θα ισχυριστεί ότι δεν είχε πρόθεση η 37χρονη», πρόσθεσε ο δικηγόρος δηλώνοντας ότι προφανώς υπάρχει συνεργός.

«Τέτοιου είδους πράξεις που σχεδιάζονται κι εκτελούνται πέραν ενός έτους δεν γίνονται μόνον από έναν άνθρωπο. Αλλά  χρειάζονται αποδείξεις και στοιχεία που να μην επιτρέπουν την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών», είπε, τέλος ο κ. Αλεξανδρής.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος