Ν. Αλεξανδρής & Α. Λύτρας: H συμπαράσταση του κόσμου στην Ιωάννα είναι συγκινητική (video)

Σε σχολιασμό της απόφασης του δικαστηρίου για την υπόθεσης της επίθεσης με βιτριόλι, που οδήγησε στην επιβολή στη δράστιδα ποινής κάθειρξης 15 ετών και τριών μηνών χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα, προχώρησαν οι συνήγοροι της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Νίκος Αλεξανδρής και Απόστολος Λύτρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Είχαμε πει από την αρχή αυτής της υπόθεσης, ότι όλα τα πραγματικά περιστατικά οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι έχουμε μία ξεκάθαρη υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας, παρά την προσπάθεια της υπεράσπισης να υποστηρίξει ή να θεμελιώσει ότι ήταν περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, σε συνδυασμό με αυτά που έχουμε ξαναπεί, τη στάση της κατηγορουμένης, την όλη προσπάθεια συγκαλύψεως, το όλο σχέδιο που είχε φτιάξει, οδήγησαν στην επιβολή της ανώτατης ποινής.

Είναι πολύ σημαντικό ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη (7-0) το οποίο κατ’ αρχάς δείχνει ότι δεν υπήρχαν αμφιβολίες για το είδος της εγκληματικής πράξης και για την ποινή που έπρεπε να επιβληθεί».

Εξέφρασε την άποψη ότι είναι «μάλλον δύσκολο να αλλάξει η άποψη του δικαστηρίου στο Εφετείο, εκτός αν μεσολαβήσουν γεγονότα που δεν μπορώ να τα προβλέψω». Ερωτηθείς για τη συγκεκριμένη διατύπωση, ανέφερε ότι αν υποθετικά πάντα προκύψουν συνεργοί και η ίδια τους κατονομάσει, ενδεχομένως αυτό να συνεκτιμηθεί.

Σχολίασε πάντως ότι «η δράστης είχε απαράδεκτη και απάνθρωπη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της δίκης». Για το γεγονός ότι δεν υπήρξε από το δικαστήριο συνεκτίμηση του προτέρου εντίμου βίου, ανέφερε ότι η δράστης είχε παραβατική συμπεριφορά για μεγάλο χρονικό διάστημα και έκανε λόγο για τις παρακολουθήσεις, την αγορά εκρηκτικών υλών, συνεπώς η επίθεση δεν ήταν η μόνη παράνομη πράξη που έκανε.

Τέλος ανέφερε πως με την απόφαση ανοίγει ο δρόμος στην Ιωάννα να επικεντρωθεί στα χειρουργεία. Θα κάνει 20 χειρουργεία με έξι μήνες διαφοράς το ένα με το άλλο, που σημαίνει ότι σε 5-6 χρόνια η δράστης θα είναι έξω και η Ιωάννα θα συνεχίζει τα χειρουργεία, τα οποία έχουν και σημαντικό κόστος. H συμπαράσταση του κόσμου στην Ιωάννα είναι συγκινητική.

Επίσης ο Απόστολος Λύτρας συνήγορος της Ιωάννας, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε μεταξύ άλλων πως: «ήταν μία δίκαιη απόφαση ταυτίστηκε η απόφαση του δικαστηρίου με την πρόταση του εισαγγελέα, δηλαδή σκοπός της κατηγορούμενης ήταν να σκοτώσει την Ιωάννα και είναι μεγάλη η ηθική ικανοποίηση για τη δικαίωση αυτή.

Περίπου στα 5,5 χρόνια θα εξέλθει της φυλακής.

Από όλη τη μεθοδολογία προέκυπτε ότι η κατηγορουμένη δεν σκόπευε να δημιουργήσει βαριές σωματικές βλάβες αλλά ήθελε να δει την Ιωάννα να λειώνει και να πεθαίνει, επεδίωκε έναν αργό βασανιστικό θάνατο της Ιωάννας.

Μπέρδευε το μέσο ήθελε να δει την Ιωάννα να πεθαίνει, επεδίωκε έναν αργό βασανιστικό θάνατο της Ιωάννας

Η πλευρά της κατηγορουμένης άσκησε έφεση για το ποινικό σκέλος και κάποια στιγμή θα επανέλθουμε στο Εφετείο, ενώ η Ιωάννα θα κάνει κάποια αγωγή αποζημίωσης για το αστικό μέρος, αλλά αν η κατηγορουμένη δεν έχει τίποτα, η Ιωάννα δεν θα πάρει τίποτα.

Θα χρειαστούν και ταξίδια στο εξωτερικό, δεν μιλάω ακόμα για αισθητικής φύσεως χειρουργεία, γιατί η Ιωάννα έχει θέμα με το αυτί της, το μάτι της, έχει αρκετά προβλήματα υγείας. Η Ιωάννα είναι σύμβολο δύναμης.

Η ανταμοιβή μου είναι το ευχαριστώ της Ιωάννας και της οικογένειάς της.

Η Ιωάννα θα αφιερώσει τη ζωή της για να βοηθάει άλλους ανθρώπους και μέσω αυτής της διαδικασίας θα παίρνει κουράγιο για να συνεχίσει.
Η μεγαλύτερη καταδίκη της κατηγορουμένης είναι ότι θα βλέπει την Ιωάννα να είναι σύμβολο δύναμης αυτό θα την στοιχειώνει την κατηγορουμένη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος