Ν. Αγχίαλος: Απαλλάχθηκε των καθηκόντων του ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης – Όλο το χρονικό

Πολιτικές αναταράξεις και στρατιωτικές – διοικητικές διεργασίες, με αιχμή τις μεγάλες πυρκαγιές των τελευταίων ημερών. Απαλλάχθηκε των καθηκόντων του ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης μέχρι την ολοκλήρωση της κατεπείγουσας ΕΔΕ για τις ισχυρότατες εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο, που προκάλεσε η φωτιά στη Μαγνησία. Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει μη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφάλειας για τη μεταφορά και αποθήκευση των συγκεκριμένων πυρομαχικών.

Και μια σειρά από άλλες παραλείψεις στα μέτρα ασφαλείας και πυρασφάλειας στις αποθήκες πυρομαχικών στο στρατόπεδο Καραμπά.

Παραλείψεις και πλημμελή μέτρα σε αποθήκες πυρομαχικών στις οποίες βρίσκονται όπλα και για τις τρεις Πολεμικές Μοίρες που φιλοξενούνται στη Νέα Αγχίαλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΑ, ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης στην αεροπορική βάση Νέας Αγχιάλου, απαλλάσσεται των καθηκόντων της διοίκησης της μέχρι την ολοκληρωση της κατεπείγουσας ένορκης διοικητικής εξέτασης, που έχει διαταχθεί για τα αίτια και τις συνθήκες σχετικά με τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών, στην περιοχή Καράμπα του νομού Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο διοικητής μετατίθεται στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.

Ακόμη, πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι Αρχηγοί, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας καθώς και του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης.

Επιστρέφει σταδιακά η ζωή στην πόλη – Αρχίζει η καταγραφή των ζημιών

Μεγάλες καταστροφές άφησαν πίσω τους οι πανίσχυρες εκρήξεις πολεμικού υλικού σε αποθήκη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Παρά το γεγονός πως το στρατόπεδο φυλασσόταν από Πυροσβεστικά οχήματα οι πύρινες γλώσσες κατόρθωσαν και μπήκαν στον χώρο του στρατοπέδου.

Η αποθήκη σφραγίστηκε και το προσωπικό απομακρύνθηκε με ασφάλεια από το σημείο.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος