Μυρτώ της Πάρου: Στο ΣτΕ η οικογένειά της για το ζήτημα της αποζημίωσης (video)

Καταδικασμένη σε αναπηρία 100% μετά τη βάναυση κακοποίησή της εννέα χρόνια πριν στην Πάρο από έναν Πακιστανό υπήκοο, η Μυρτώ θα ζει πλέον καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι. Η μητέρα της ζητά την καταβολή αποζημίωσης από το ελληνικό κράτος καθώς, όπως υποστηρίζει στην προσφυγή της στο ΣτΕ, ο δράστης είχε μπει παράνομα στη χώρα και ήταν αγνώστου διαμονής για τις αρχές.

Άτομα σαν την Μυρτώ δεν ζουν πολύ κι έχω βάλει σκοπό της ζωής μου να ζήσει όσο το δυνατόν περισσότερο και με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες, λέει η μητέρα της Μαρία Κοτρώτσου. Προσθέτει ότι το οργανωμένο κράτος τις έχεις αφήσει στην τύχη τους.

Η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα αλλά και το γεγονός ότι ο δράστης επί δύο χρόνια είχε τη δυνατότητα να κινείται όπου και όπως ήθελε καθώς δεν ήταν καταγεγραμμένος στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών έχουν άμεση σχέση, σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας, με όσα υπέστη η Μυρτώ.

Η οικογένεια της 24χρονης σήμερα Μυρτούς ζητεί για ηθική βλάβη το ποσό των 200.000 ευρώ ενώ διεκδικεί και καταβολή 2.977 ευρώ κάθε μήνα για τα έξοδα διαβίωσης, καθημερινής φροντίδας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάρα, Σόνια Φίλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος