Μπουλμπασάκος: Εφιαλτικά τα μοντέλα για 18.000 κρούσματα – Νέο «καμπανάκι» από τα λύματα (video)

Ένδειξη για τη διασπορά της ινδικής μετάλλαξης στους νέους ενδέχεται να αποτελεί η αύξηση του ιϊκού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου. Υπάρχουν εστίες σε όλη τη χώρα, ενώ έχει χαμηλώσει ταχύτητα ο εμβολιασμός, ανέφερε την ίδια ώρα ο Γιώργος Μπουλμπασάκος, επικεφαλής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Οι νέοι είναι κινητική ομάδα και παρότι κατά τεκμήριο νοσεί ελαφριά, δεν αποκλείονται και οι απώλειες από υποκείμενα νοσήματα ενώ θα πρέπει να προφυλάξουν και την οικογένειά τους, ανέφερε ο επικεφαλής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός καλώντας «να μην χαραμίσουμε την προσπάθεια ενώ είμαστε στην τελευταία στροφή».

Ο κ. Μπουλμπασάκος χαρακτηρίζει εξάλλου εφιαλτικά τα μοντέλα για 18.000 κρούσματα.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου μιλάει για αριθμολαγνεία, 18.000 κρουσμάτων και «για γενικότερα στατιστικά μοντέλα που μπορούν να δώσουν οποιαδήποτε αποτέλεσμα».

Ωστόσο, επισημαίνει ότι στα λύματα η ιϊκή συγκέντρωση αυξήθηκε μέσα σε 12 ημέρες, κι αυτό που προκύπτει είναι ότι «η ινδική μετάλλαξη αρχίζει να έχει σοβαρή διασπορά και σε νέους ανθρώπους που δεν πάνε για εξέταση».

Δύο είναι οι δράσεις καθημερινά για όλους, ο εμβολιασμός και η μάσκα, τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ, επαναλαμβάνοντας ότι ο εμβολιασμός είναι κοινωνική υποχρέωση «ώστε η κανονικότητα που επιθυμούμε να γίνει πράξη».

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος