Μπορμπουδάκη: Μάς συγκλόνισε ο αγώνας του δίχρονου Ζαχαρία να κρατηθεί στη ζωή (video)

Array

Συγκλονισμένοι είναι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό τόσο του Κέντρου Υγείας Χάρακα όσο και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ από την απώλεια του δίχρονου Ζαχαρία που έσβησε λίγο πριν από τη μία τα ξημερώματα παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έκαναν οι γιατροί από χτες το βράδυ για να το κρατήσουν ζωντανό.

“Η κηδεία του παιδιού θα γίνει, στις 3 το μεσημέρι, αμέσως μετά τη βάπτιση της μικρότερης αδερφής του” όπως τόνισε συγκινημένη σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις έξι» η Διοικήτρια της 7ης ΔΥΠΕ στην Κρήτη, Ελένη Μπορμπουδάκη.

Μίλησε για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, των διασωστών, των νοσηλευτών να σώσουν το μικρό παιδάκι που στις 12:45 μετά από παρατεταμένη καρδιοαναπνευστική ανακοπή και σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκεια έφυγε από τη ζωή.

«Ήταν μία δύσκολη διαχείριση από τους γιατρούς τους νοσηλευτές και τους διασώστες που σήμερα και για αυτούς είναι μια ιδιαίτερα φορτισμένη μέρα» είπε η Διοικήτρια.

«Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα για την Κρήτη» είπε η κ. Μπορμπουδάκη, και πρόσθεσε «θα είμαστε κοντά στους γονείς. Μάς συγκλόνισε η περιπέτεια αυτού του παιδιού. Το μόνο που μπορεί να ανακουφίσει την οικογένεια του Ζαχαρία, αν μπορούμε να μιλήσουμε για ανακούφιση είναι ότι από το ιατρονοσηλευτικό μας προσωπικό έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να σωθεί . Το παιδί υποστηρίχθηκε με κάθε τρόπο. Οι γιατροί μας δεν εγκατέλειψαν ποτέ την προσπάθεια. Είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές που ζούμε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος