Για την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στις 10:00 το πρωί, αναβλήθηκε η εκδίκαση του Φρέντη Μπελέρης για αποφυλάκιση με περιοριστικούς πόρους, καθώς έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινή των δύο ετών που το έχει επιβληθεί.
Οι δικηγόροι του συμβουλίου των φυλακών του Φίερι (IEVP) παρουσίασαν την έκθεση συμπεριφοράς για τον Φρέντη Μπελέρης με θετικούς βαθμούς, αλλά, τόνισαν εμπλέκεται σε άλλο ποινικό αδίκημα.
Η εισαγγελέας της έδρας, Oljana Gjergjefi ζήτησε να γνωρίσει την έκθεση, την οποία όμως δεν προσκόμισαν και πάλι.
Ο δικηγόρος του Φρέντη Μπελέρης, Eugen Gjyzeli αντιτάχθηκε στην αναβολή της συνεδρίασης, ενώ από την πλευρά του ο Μπελέρης ανέφερε ότι δεν έχει τίποτα άλλο να προσθέσει.
Έκθεση αξιολόγησης με ατομικό σχέδιο από τη συμπεριφορά του στις φυλακές ζήτησε και ο δικαστής Alfred Konomi.
Σύμφωνα με την αναφορά των ενόρκων του IEPV Fier Erion Plepi και Kleo Muhametaj έχει καταγραφεί παλαιότερα άλλο ένα ποινικό αδίκημα.
Από την πλευρά του ο δικηγόρος Eugen Gjyzari είπε ότι πρόκειται για αδίκημα που δεν υφίσταται πλέον.
Η αναβολή αυτή οφείλεται στο κλείσιμο των δικαστηρίων για το καλοκαίρι και ο ευρωβουλευτής επέστρεψε στη φυλακή.
Εν τω μεταξύ το Διοικητικό Δικαστήριο της Αλβανίας απέρριψε χθες, Τρίτη 30 Ιουλίου, το αίτημα του Φρέντη Μπελέρη για αναστολή της διεξαγωγής των εκλογών στη Χειμάρρα που έχουν προγραμματιστεί για τις 4 Αυγούστου, με αποτέλεσμα αυτές να πραγματοποιηθούν την Κυριακή.
Αποστολή στην Αλβανία: Μάκης Νασιάδης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος