Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Μπαράζ ελέγχων σε υγειονομικές δομές – Πρόστιμα έως και 200.000 ευρώ (video)

Για την πορεία των ελέγχων, αναφορικά με την πρόληψη μετάδοσης του κορονοϊού και την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στις δομές φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία, μίλησε ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις 6».

Ο κ. Μπίνης υπογράμμισε ότι, δεδομένου ότι από τις 16/8 υπάρχει η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για την πρώτη ομάδα εργαζομένων, ήτοι αυτών που απασχολούνται σε δομές φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία, διενεργούνται ήδη οι σχετικοί έλεγχοι και βεβαιώνονται πρόστιμα, ύψους από 10.000 – 50.000 ευρώ για τους ιδιοκτήτες. Στην περίπτωση υποτροπής, το ύψος του προστίμου κυμαίνεται από 20.000 έως και 200.000 ευρώ.

Ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας μίλησε για ένα ποσοστό ανεμβολίαστων στις εν λόγω μονάδες φροντίδας, που φτάνει κατά μέσο όρο στο 30%.

Ακόμη, επισήμανε ότι από την αρχή της καλοκαιρινής περιόδου οι εν λόγω έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί με την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με επίκεντρο τις περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος. Ο ίδιος σημείωσε ότι σε κάποιες περιπτώσεις έχουν επιβληθεί κυρώσεις και πρόστιμα. Στις δε περιπτώσεις υποτροπών, έχει πραγματοποιηθεί ακόμα και αναστολή λειτουργίας σε επιχειρήσεις.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος