Μονοπωλεί το προεκλογικό ενδιαφέρον το αποψινό debate της ΕΡΤ με όλους τους αρχηγούς στις 21:00 (vid)

Σε ρυθμούς ντιμπέιτ βρίσκονται τα κομματικά επιτελεία καθώς σε λίγες ώρες -στις 21:00, εδώ στην ΕΡΤ- οι πολιτικοί αρχηγοί θα βρεθούν ο ένας απέναντι στον άλλο στην πρώτη και μοναδική τηλεμαχία με τη συμμετοχή όλων. Η πολιτική μάχη κλιμακώνεται και το ντιμπέϊτ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον με δεδομένο ότι τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων εκτιμούν ότι οι εκλογές θα είναι ντέρμπι #ertdebate2015
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους, επιχειρώντας να ενισχύσουν το κυβερνητικό προφίλ τους, στοχεύοντας στους αναποφάσιστους. Πρωταγωνιστικό ρόλο ωστόσο, θα διεκδικήσουν οι αρχηγοί των μικρότερων κομμάτων, οι οποίοι αναμένεται να στρέψουν τα βέλη τους κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, και παράλληλα θα επιχειρήσουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις υπέρ των κομμάτων τους ως ρυθμιστές της επομένης των εκλογών.

Ερωτήσεις θα υποβάλλουν έξι δημοσιογράφοι: Όλγα Τρέμη (MEGA), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1), Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA) και Μάκης Γιομπαζολιάς (ΕTV).

Θεματικοί κύκλοι συζήτησης:

1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία

2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική

3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική-προσφυγικό

4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική – ‘Αμυνα

5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του καθε δημοσιογράφου

6ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του καθε Αρχηγού και δυνατότητα αν θέλει να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως του έχει ήδη υποβληθεί.

Χρόνος τοποθέτησης: Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση διαρκεί έως 30”. Η απάντηση διαρκεί έως 1.30 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης διαρκεί έως 15”και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30”.

Στον 6ο διπλό κύκλο των Αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός έχει στη διάθεσή του 1.30 λεπτό ανά γύρο.

Μετά το τέλος και της ελεύθερης ενότητας, κατά την οποία οι δημοσιογράφοι θα απευθύνουν ερώτηση από όποιο πεδίο κρίνουν, ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα κάνει μία τοποθέτηση.

Η τηλεμαχία θα μεταδοθεί πανελλαδικά από τους 19 περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της Φωνής της Ελλάδας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος