Μονή Εσφιγμένου: Εισαγγελική παρέμβαση μετά από την καταγγελία ότι «υπάρχουν φανατικοί κατά των εμβολίων»

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσαν δηλώσεις στο Πρώτο του αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου, καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, αναφορικά με αντιεμβολιαστές ρασοφόρους που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Οι ίδιοι μάλιστα, φαίνεται επιπλέον να επηρεάζουν με την ρητορική τους πιστούς, ούτως ώστε να μην το κάνουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα κληθεί ο καθηγούμενος (της νέας νόμιμης αδελφότητας Εσφιγμένου) να καταθέσει, μιλώντας με τα ονόματα αυτών στους οποίους αναφέρεται, με σκοπό να διαπιστωθεί εάν τελούν το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Πρώτο, ο κ. Βαρθολομαίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι ένα καθαρά ιατρικό θέμα έχει μετατραπεί, πλέον, σε πνευματικό, ενώ δεν μπορεί να λογίζεται ως τέτοιο ζήτημα. Κατήγγειλε ότι «συνειδητά κάποιοι καλόγεροι λένε ψέματα, χρησιμοποιώντας το όνομα του Αγιορείτη ή ακόμη και του Εσφιγμενίτου, άνθρωποι οι οποίοι είναι εκτός εκκλησίας, είναι σχισματικοί. Το μοναστήρι το δικό μας τελεί υπό κατάληψη. Και οι άνθρωποι αυτοί οι παράνομοι που ζουν μέσα, ενώ έχουν καταδικαστεί για την παραμονή τους μέσα στο χώρο της Μονής μας, παρόλα αυτά δρουν ανεξέλεγκτα βγαίνουν έξω. Τους έχουμε δει να πρωτοστατούν στα αντιεμβολιαστικά συλλαλητήρια, να χρησιμοποιούν το όνομα το δικό μας της Μονής Εσφιγμένου».

Παραδέχθηκε ότι «δυστυχώς υπάρχουν – όχι πολλοί, αλλά – αρκετοί φανατικοί» μέσα στην εκκλησία και στο Άγιο Όρος, οι οποίοι «κλείνουν τα μάτια, τα αυτιά και τη μύτη τους», για να μην βλέπουν και να μην ακούν τίποτα άλλο «πέρα από τη δική τους άποψη, τον δικό τους τον λόγο, τον οποίο θέλει να τον επιβάλουν με τη βία». «Καθοδηγούν τον κόσμο στην κατεύθυνση του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας. Χαρακτηριστικά του φανατικού είναι το μίσος και η εκδίκηση. Δεν ανέχονται κάποιον να πει την γνώμη του, αν ακουστεί διαφορετική γνώμη πέφτουν πάνω του να τον “φάνε”. Εμένα με κατηγορούν ότι είμαι εγκάθετος του Πατριάρχη και της κυβέρνησης επειδή μιλάω για αυτά τα θέματα», υπογράμμισε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος