Μονεμβασιά: Το χρονικό του αδιανόητου τροχαίου (video)

Δύο νεκροί, μία ολόκληρη κοινότητα, της Μονεμβασιάς, σε σοκ μετά από το θάνατο δύο ηλικιωμένων σε ένα απίστευτο τροχαίο δυστύχημα. Ο 50χρονος οδηγός, σε κατάσταση αμόκ, χτύπησε δυο ηλικιωμένους που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, παρέσυρε τον πρώτο για 200 μέτρα, τον παράτησε νεκρό, και επέστρεψε λίγο αργότερα για να κάνει το ίδιο με τον άλλο – που επίσης κατέληξε.

Οι μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων είναι συγκλονιστικές. Τα δύο θύματα, ηλικίας 77 ετών, έχασαν τη ζωή τους λόγω της σύγκρουσης -ο ένας τραυματίστηκε θανάσιμα στο σημείο, ενώ ο άλλος άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο έπειτα από βαρύ τραυματισμό. Ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί και κρατείται ενώ την εκπροσώπησή του έχει αναλάβει γνωστό δικηγορικό γραφείο των Αθηνών.

«Το μόνο που πρόλαβα να κάνω ήταν να πιάσω το παιδί από το χέρι και να τον τραβήξω πάνω μου, διαφορετικά θα τον είχε λιώσει και αυτόν, κι έφυγε εξαφανίστηκε μετά», δήλωσε ο ΒΑσίλης Κουλουβάκος, γενικός γιατρός και αυτόπτης μάρτυρας.

Το χρονικό του τροχαίου

Η ώρα ήταν περίπου 10 το βράδυ του Σαββάτου. Ο 52χρονος οδηγός του λευκού οχήματος με την φονική πορεία, χτύπησε με μεγάλη ταχύτητα και παρέσυρε τους δύο ηλικιωμένους, που επέβαιναν στο μηχανάκι και επέστρεφαν στα σπίτια τους, στο 67ο χλμ Τάραψας – Μονεμβασιάς.

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή και ένα τέταρτο αργότερα εμφανίστηκε και πάλι παρασύροντας τουλάχιστον για 200 μέτρα, τον συνοδηγό της μοτοσικλέτας που βρισκόταν πεσμένος στην άκρη του δρόμου, με αποτέλεσμα να βρει μαρτυρικό θάνατο.

Τον έναν από τους δύο ανθρώπους τον έσυρε μέχρι 150-200 μέτρα απόσταση από εδώ, κάπου ξέφυγε από το αυτοκίνητο ο άνθρωπος, πήγαν να του δώσουν οι περίοικοι τις βοήθειες, ξαφνικά γύρισε ο 50χρονος με μεγάλη ταχύτητα και πήγε στον άλλον άνθρωπο.

Ο 52χρονος, συνέχισε την ξέφρενη πορεία του ενώ ακολούθησε η καταδίωξη του, με τους Αστυνομικούς να τοποθετούν περιπολικό και όχημα ιδιώτη στη μέση του δρόμου, τα οποία προσπάθησε να εμβολίσει ο ίδιος, ωστόσο τελικά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
 

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος