Μητροπολίτης Ιγνάτιος: Έχουν αρχίσει να εμβολιάζονται και στα μοναστήρια – Η δύναμη της πειθούς αποδίδει (video)

Η εκκλησιαστική Πρωτοχρονία γιορτάζεται την 1η Σεπτεμβρίου. Με αφορμή αυτόν τον εορτασμό μίλησε στην ΕΡΤ ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος και αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς πιστών έξω από τις εκκλησίες, που αυξάνονται σιγά σιγά, χάρη στην «πειθώ που αρχίζει να αποδίδει».

«Όταν ξεκινάμε με την προσπάθεια της πειθούς, όταν μπορούμε να εξηγήσουμε στους ανθρώπους την ευθύνη που έχουν για τον εαυτό τους αλλά κυρίως για τους άλλους να μην μεταδώσουν την ασθένεια, αρχίζει να αποδίδει. Πρέπει να αποφύγουμε την υποχρεωτικότητα στο χώρο μας. Eλπίζω στην καλή διάθεση», ανέφερε o Μητροπολίτης Ιγνάτιος στην εκπομπή «Από τις Έξι».

Σχολιάζοντας την άρνηση μεγάλης μερίδας των πιστών αλλά και των κληρικών να εμβολιαστούν έναντι του κορονοϊού ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού είπε:

«Δεν είναι κακοπροαίρετοι άνθρωποι. Είναι φοβισμένοι, προβληματισμένοι. Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι ιατροί που μας δημιουργούν προβλήματα, οι οποίοι τοποθετούνται αρνητικά θεωρώντας ότι όλα είναι μια συνωμοσία της νέας εποχής και της νέας τάξεως πραγμάτων. Αυτό αποτελεί για μένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, το να πείσω ως επίσκοπος ιερείς και λαϊκούς να εμβολιαστούν. Εντούτοις, δόξα τω Θεό, μέρα με την ημέρα, αλλάζει η νοοτροπία και πείθονται όλοι πως πρέπει να είμαστε εμβολιασμένοι».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος