Μήνυση Ερντογάν σε ελληνική εφημερίδα

Άλλη μια πρώτη στην προκλητικότητα, από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Σε μια πρωτοφανή κίνηση ο τούρκος Πρόεδρος, προχώρησε σε κατάθεση μήνυσης εναντίον της ελληνικής εφημερίδας, “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”, ζητώντας τη δίωξή της και την καταδίκη τεσσάρων Ελλήνων δημοσιογράφων, σε φυλάκιση έως πέντε χρόνια.

Η μήνυση κατατέθηκε στην Εισαγγελία της Άγκυρας, βάση του άρθρου 299, του Ποινικού Κώδικα της Τουρκίας. Κατηγορούμενοι εκτός από την ίδια την εφημερίδα, είναι ο Διευθυντής της, Δημήτρης Ριζούλης, ο αρθρογράφος της εφημερίδας, του οποίου το άρθρο προκάλεσε τη μήνυση Ερντογάν, Μανώλης Κοττάκης, και των δυο Διευθυντών Σύνταξης της εφημερίδας, Ανδρέα Καψαμπέλη και Γιώργου Πατρουδάκη.

Μήνυση Ερντογάν σε ελληνική εφημερίδα

Ο Εισαγγελέας της Άγκυρας, Ερντίντς Χακαν Οζνταμπάκογλου, μετά τη μήνυση, διεξήγαγε έρευνα κατά των τεσσάρων δημοσιογράφων, για το πρωτοσέλιδο της 18ης Σεπτεμβρίου, 2020, “I siktir git Mr Erdogan”, που εγκαλούσε τον τούρκο Πρόεδρο για μια σειρά υβριστικών αναφορών, τόσο από τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν, όσο και από συμβούλους του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος