Μήνυμα για εθνική ομοψυχία από τον Πρωθυπουργό

Πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την εθνική ομοψυχία, την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι ένα, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον Πάνο Καμμένο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τονίζοντας ότι η χώρα θα ξεπεράσει την κρίση, διατηρώντας την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική κυριαρχία.

«Αξιόμαχες οι ένοπλες δυνάμεις παρά τις δυσκολίες»

Για την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα ενημερώθηκε την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η ενημέρωση του περιελάμβανε και επίσκεψη του στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, απ’ όπου συνομίλησε με φυλάκια ακριτικών νησιών, ενώ είχε ιδιαίτερες συνομιλίες με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, στο γραφείο του τελευταίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι του έγινε ουσιαστική ενημέρωση, βάσει της οποίας διαπίστωσε την ετοιμότητα και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, και παρείχε τη διαβεβαίωση ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να διαγράψει τις υποχρεώσεις της έναντι των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Η διατήρηση ισχυρής αποτρεπτικής δύναμης αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Η χώρα μας τις τελευταίες ημέρες αντιμετωπίζει μια δυσκολία. Η δυσκολία αυτή θα είναι πρόσκαιρη. Πυλώνας σταθερότητας και διασφάλισης της εθνικής ομοψυχίας είναι ο σεβασμός στο Σύνταγμα, στις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και η ενότητα και προσήλωση στο καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων, των ανδρών και των γυναικών που υπηρετούν την πατρίδα μας», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Όσο περνά από το χέρι μας, δεν πρόκειται να αποδεχθούμε μειώσεις που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν νέες ανισότητες στον κοινωνικό ιστό», ανέφερε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς θα αποφασίσουμε το πού και πώς θα γίνουν περικοπές».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του γεωπολιτικού προσανατολισμού της χώρας και οι κινήσεις προσβλέπουν στην αναβάθμισή του.

Ακόμη, σημείωσε ότι οφείλουμε σεβασμό στη δημοκρατική διαδικασία, χωρίς δραματοποιήσεις, για να διαφυλάξουμε την εθνική ομοψυχία.

Καλωσορίζοντας τον Πρωθυπουργό, ο Πάνος Καμμένος επισήμανε ότι σε μία δύσκολη στιγμή για την πατρίδα, οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, προασπίζουν την εθνική κυριαρχία και τη σταθερότητα με τις σύμμαχες χώρες. Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν σταθερό πυλώνα του κράτους, παρατήρησε.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη διαβεβαίωση ότι οι όποιες προτάσεις που γίνονται προς την πλευρά των εταίρων και δανειστών, δεν θα περιλαμβάνουν περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις, υπενθυμίζοντας ότι οι υφιστάμενες περικοπές αγγίζουν το 50 % του προϋπολογισμού τους.

Κατά την επίσκεψή του στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με τον κυβερνήτη και το πλήρωμα της φρεγάτας ΑΔΡΙΑΣ που πλέει στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, με τους πιλότους επιφυλακής της Πολεμικής Αεροπορίας στη Λήμνο και με τα στελέχη των φυλακίων στο Φαρμακονήσι και στο βόρειο Έβρο.

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος