Μιχάλης Τρεμόπουλος: Νίκησε τον κορονοϊό και βγήκε από τη ΜΕΘ μετά από 64 μέρες

Με χειροκροτήματα, ευχές  και χαμόγελα υποδέχθηκαν αγαπημένοι συγγενείς και φίλοι τον επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία και Αλληλεγγύη» Μιχάλη Τρεμόπουλο,  που εξήλθε νικητής από την εντατική  μονάδα του Νοσοκομείου Παπανικολάου.

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις έξι» μέσα από το κέντρο αποκατάστασης, στο οποίο βρίσκεται προκειμένου να αποθεραπευτεί μετά από 82 ημέρες στο νοσοκομείο εξαιτίας του κορονοϊού, εκ των οποίων τις 64 νοσηλεύτηκε στην ΜΕΘ Covid και τις 22 ήταν διασωληνωμένος.

Ο ίδιος τόνισε ότι  δε σκέφτηκε στιγμή πως δεν θα τα καταφέρει και πως παραμένει αγωνιστής, ακολουθώντας το γνωστό μότο «μη σε νοιάζει αν θα νικήσεις ή θα νικηθείς. Μόνο πολέμα».

Το πάλεψε, είπε, και με τη βοήθεια των άξιων γιατρών του νοσοκομείου Παπανικολάου, τους οποίους ευχαρίστησε για ακόμα μία φορά. Κατάφερε να βγει  νικητής, έχοντας όμως χάσει 25 κιλά, κρίσιμη μυική μάζα και έχοντας αντιμετωπίσει τρεις πνευμονίες και μία νεφρική ανεπάρκεια. Πλέον τόνισε με τον χαρακτηριστικό του τρόπο «μαθαίνει από την αρχή να περπατά και να τρώει».

Για τη στιγμή της εξόδου του από το νοσοκομείο στις 20 Ιουνίου έκανε και σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

“Η αναχώρηση για το Κέντρο Αποκατάστασης από τη ΜΕΘ-ΜΑΦ (Α’ και Β’) του νοσοκομείου “Παπανικολάου” μετά από 2 μήνες, τις 22 μέρες διασωληνωμένος. Νικήσαμε τον φονικό covid-2019 και ευχαριστώ όλους/ες γι΄αυτό. Με 3 πνευμονίες, νεφρική ανεπάρκεια, πνευμοθωρακικά κ.α, ο οργανισμός μου ανταποκρίθηκε σε όλες τις θεραπείες. Πραγματικά πήγα κι ήρθα (το 45% δεν επιβιώνει). «Hasta la victoria siempre», δεν τα παρατάω ποτέ!, είπα στους φίλους και συγγενείς, που με στήριξαν έμπρακτα, ιδιαίτερα τη σύζυγο και τους δύο γιούς μου. Και έτσι θα συνεχίσω…”

Μιχάλης Τρεμόπουλος: Νίκησε τον κορονοϊό και βγήκε από τη ΜΕΘ μετά από 64 μέρες

Ο ίδιος κλείνοντας δεν παρέλειψε να στείλει και το δικό του οικολογικό μήνυμα λέγοντας ότι σχετικά με τον κορονοϊό και όλους τους ιούς, που έχουν ταλαιπωρήσει την ανθρωπότητα αυτό που κάνουμε είναι να θεραπεύουμε τα συμπτώματα, αλλά όχι την αιτία, που δεν είναι άλλη από “την ανατροπή του μοντέλου ανάπτυξης προς ένα πιο φιλικό μοντέλο προς το περιβάλλον”. Αναφέρθηκε τέλος στην καταστροφή των οικοσυστημάτων από τον άνθρωπο, που οδηγεί σε σοβαρά μακροπρόθεσμα προβλήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος