Μία περίπτωση αυτοκτονικού ιδεασμού την ημέρα – Θύμα μπούλινγκ η 14χρονη που έχασε τη ζωή της (video)

“Το πρώτο τετράμηνο του 2021 στην τηλεφωνική Γραμμή 1056 διαχειριζόμασταν μια περίπτωση αυτοκτονικού ιδεασμού την ημέρα”, την συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη έκανε στην ΕΡΤ ο ψυχολόγος Στέφανος Αλεβίζος με αφορμή την τραγική κατάληξη της 14χρονης μαθήτριας, θύματος μπούλινγκ (bullying) που έχασε τη ζωή της μετά από επέμβαση για τη μείωση βάρους.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή “Από τις Έξι” ο κ. Αλεβίζος “η τραγική κατάληξη αυτής της ιστορίας μας κάνει να τη συζητάμε στο δημόσιο λόγο, ωστόσο στη γραμμή 1056 έχουμε πολλές τέτοιες ιστορίες που δεν είχαν αυτή την τραγική κατάληξη. Είχαμε νοσοκομεία, ξυλοδαρμούς, απόπειρες ανθρωποκτονίας και πολλές από αυτές συνδέονται με τον εκφοβισμό”.

Οποιαδήποτε εμφανή και χωρίς λογική αιτία αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού, στη διάθεσή του, στην όρεξή του, στην άποψή του για κάποια άτομα για το σχολείο θα πρέπει να προβληματίζει επισήμανε ο ψυχολόγος του “Χαμόγελου του Παιδιού”. Ο εκφοβισμός είναι μια ιδιαίτερη μορφή βίας, μια ιδιαίτερη κατάσταση στην οποία χρειαζόμαστε πάντοτε τη βοήθεια των ειδικών”, τόνισε ο κ. Αλεβίζος.

Στη Γραμμή 1056 ο καθένας μπορεί να καλέσει δωρεάν και ανώνυμα. Και όπως ανέφερε ο ειδικός επιστήμονας, “πολλά από αυτά τα περιστατικά βίας έχουν μετακινηθεί από τις σχολικές αυλές στο διαδίκτυο”.

Mιλώντας στους δημοσιογράφους της εκπομπής “Από τις Έξι” ο κ. Αλεβίζος ανέφερε ότι όλες αυτές οι κλήσεις ήταν από τα ίδια τα παιδιά, εν αγνοία των γονέων τους, τις ώρες που οι γονείς τους έπεφταν για ύπνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος