Μια εβδομάδα στο νερό και μια θέση στο βιβλίο Γκίνες – Ο υπεραθλητής Σ. Χρυσικόπουλος μιλά στην ΕΡΤ

Για την ξεχωριστή εμπειρία και το σπουδαίο του επίτευγμα να διανύσει 358 χλμ. μέσα σε νερό, σε διάστημα επτά ημερών, μίλησε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο Σπύρος Χρυσικόπουλος.

Ο Έλληνας κολυμβητής υπεραποστάσεων απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων της εκπομπής, για το νέο αυτό άθλο.

«Κολύμπησα 358 χλμ. χλμ και 200 μ. (μέσα σε πισίνα) σε επτά μέρες. Είμαι μια χαρά. Κάνω εξετάσεις και με παρακολουθούν οι γιατροί για προληπτικούς λόγους», δήλωσε ο νεαρός αθλητής, που βρέθηκε αντιμέτωπος με την υποθερμία και το υπογλυκαιμικό σοκ.

168 ώρες κολύμβησης

Με εμφανή τα σημάδια της υπερπροσπάθειας, ο κ.  Χρυσικόπουλος αναφέρθηκε στη σχέση του με το υγρό στοιχείο. «Το νερό είναι το φυσικό μου περιβάλλον», ενώ περιγράφοντας τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια των 168 ωρών που κολυμπούσε είπε: «Υπάρχουν δυσκολίες που ο κόσμος δεν τις φαντάζεται. Μέχρι και η φωνή μου έχει κλείσει. Το δέρμα αρχίζει και πονάει πάρα πολύ. Το κεφάλι, το πρόσωπο… Υπήρχαν στιγμές που είχα παραισθήσεις, αλλά έχω την εμπειρία. Ξέρω τι είναι φυσιολογικό.

Το εντυπωσιακό αυτό εγχείρημα είναι καταγεγραμμένο σε βίντεο και έχει αποσταλεί στην επιτροπή των Ρεκόρ Γκίνες. Μόλις εξεταστεί το υλικό των 168 ωρών (βίντεο, μαρτυρίες και εικόνες) ο Έλληνας κολυμβητής υπερ-αποστάσεων θα πάρει και την επίσημη πιστοποίηση του ρεκόρ. Έως τότε θα σχεδιάζει το επόμενο του εγχείρημα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος