Μία διαφορετική Καθαρά Δευτέρα αλλά χωρίς αυστηρότερα μέτρα (video)

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και ο κόσμος έχει ήδη ξεκινήσει τις ετοιμασίες για το γιορτινό, οικογενειακό τραπέζι.

Όπως αναφέρει ο Μανώλης Τατέλος – ιδιοκτήτης ψαραγοράς: “με την απαγόρευση του δήμου έρχονται οι πιο κοντινοί άνθρωποι στο κατάστημα μας”, ενώ ο μάγειρας Φίλιππος, αναφέρει πως “προετοιμαζόμαστε για την Καθαρά Δευτέρα, θα έχουμε το κλασικό το μενού της ημέρας αυτής, φασολάδα, καλαμαράκια τηγανητά, φάβα”.

Μεγάλη ουρά έχει σχηματιστεί έξω από το γνωστό εργαστήριο παραγωγής χαλβά στη Δραπετσώνα, με τους πολίτες να περιμένουν υπομονετικά για να αγοράσουν ζεστό χειροποίητο χαλβά για το γιορτινό τραπέζι.

Από την πλευρά του ο Νίκος Γαβρίλης χαλβαδοποιός, αναφέρει ότι: “η αγοραστική κίνηση είναι πάρα πολύ αυξημένη, αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι δυσκολεύεται ο κόσμος από μακριά να έρθει σε εμάς, όσοι έρχονται εδώ είναι σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων”.

Η Καθαρά Δευτέρα δεν θα συνοδευτεί από αυστηρότερα μέτρα και τα πάρκα θα παραμείνουν ανοιχτά, επιτρέποντας στον κόσμο να πετάξει χαρταετό με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Διαδικτυακό γλέντι για τα Κούλουμα με παραδοσιακή μουσική και εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια Αττικής. Η εκδήλωση θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Σέκη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος