«Μη ικανοποιητικό» το 50% πλήρως εμβολιασμένων -Τι λένε ειδικοί σε Ελλάδα και Ιταλία (video)

Γιατρός από το νοσοκομείο Παπατζιοβάνι του ιταλικού Μπέργκαμο, συνηγορεί πως «οι νέοι πληρώνουν το μάρμαρο» μετά την αύξηση των κρουσμάτων από το Euro και μετά. Από την Κρήτη ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ επαναλαμβάνει ότι ακόμη κι αν μολυνθούν εμβολιασμένοι, παρουσιάζουν καλή κλινική εικόνα, ενώ την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Πνευμονολογικής εταιρείας και καθηγητής του ΕΚΠΑ, Στέλιος Λουκίδης επισημαίνει ότι ανησυχητική είναι η κάμψη προσέλευσης για την πρώτη δόση εμβολιασμού.

Γ. Γιούργος: Αύξηση κρουσμάτων χωρίς παράλληλη αύξηση εισαγωγών

Ο γιατρός του ιταλικού Μπέργκαμο χαρακτηρίζει μουδιασμένο το ξεκίνημα του Ιανουαρίου στους εμβολιασμούς. Πλέον εμβολιάζονται και παιδιά άνω των 12 ετών και όπως λέει, οι οδηγίες ανανεώνονται συχνά για τα ενδεδειγμένα εμβόλια σε κάθε ηλικία. Υποχρεωτικός είναι από τον Μάρτη ο εμβολιασμός για υγειονομικούς και για όσους δεν συμμορφώνονται τίθεται θέμα αλλαγής εργασικού χώρου και καθηκόντων.
Ακόμα και οι εμβολιασμένοι μπορεί να νοσήσουν, επισημαίνει ο κ. Γιούργος μιλώντας για συνάδελφο που τρεις μήνες μετά το εμβόλιο, «πέρασε όχι βαριά κορονοϊό».

Στ. Λουκίδης: Δύσκολο το τείχος του 70% 

«Το περιμέναμε πως οι εμβολιασμοί θα είχαν κάμψη μέσα στο καλοκαίρι. Υπήρξε περίοδος λάθος προσεγγίσεων επικοινωνιακά που οδήγησε σε φρενάρισμα της διαδικασίας. Φτάνουμε κοντά στο 50% για πλήρη εμβολιασμό, ποσοστό μη ικανοποιητικό. Πρέπει να καλύψουμε κενά στην ηλικιακή ομάδα 50-60 ετών, ποσοστό μη αποδεκτό για το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ενώ αρχίζουμε να βλέπουμε άτομα της συγκεκριμένης ομάδας να κολάνε από τα παιδιά τους που επιστρέφουν από διακοπές. Πρακτικά οι υγειονομικοί έπρεπε να είναι εμβολιασμένοι από την αρχή της εμβολιαστικής περιόδου, ενώ ανάλογο επάγγελμα προσφοράς είναι αυτό των εκπαιδευτικών, σημείωσε ο κ Λουκίδης.

Γ. Χαλκιαδάκης: Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων -Μικρή επίπτωση στα νοσοκομεία

Ο εμβολιασμός προχωρά και με κινητές μονάδες στα ορεινά χωριά, ενώ η εικόνα στις ΜΕΘ δεν έχει αλλάξει το τελευταίο δίμηνο, αναφέρει ο κ. Χαλκιαδάκης, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι εισαγωγές αυξήθηκαν σε 23 από 1 στις αρχές του μήνα. Ακόμη κι αν μολυνθεί με τον ιό εμβολιασμένος η κλινική του εικόνα είναι καλή, επισημαίνει.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος