Μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας – Αυστηριοποιείται το νομοθετικό πλαίσιο

Αύριο (Δευτέρα 21/2) θα ανακοινωθούν τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της οπαδικής βίας, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Μεταξύ άλλων, δεν θα υπάρχει πλέον δυνατότητα αναστολής στις ποινές που επιβάλλονται για τέτοια περιστατικά, θα απαγορευτεί η χρήσης κουκούλας στα γήπεδα και θα είναι πολύ αυστηρές οι προβλέψεις για τη λειτουργία των Λεσχών Φιλάθλων και των Συνδέσμων, που θα συνδέονται άμεσα με τις ΠΑΕ. Οι ανακοινώσεις θα μεταδοθούν απευθείας από το ertnews.gr στις 11:30 το πρωί.

Oι σχετικές ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Το βασικότερο μέτρο αφορά στην αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου, όπου «θα προβλέπονται ποινές στέρησης ελευθερίας και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αναστολής. Θα επικρατήσει το ιδιώνυμο».

Για πρώτη φορά θα δούμε χούλιγκαν που διαπράττουν εγκληματικές πράξεις να μπαίνουν στη φυλακή ακόμα και εάν η καταδίκη τους αφορά σε φυλάκιση λίγων μηνών. Οι νέες διατάξεις του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση προβλέπουν ρητά ότι οποιαδήποτε καταδίκη οδηγεί τον δράστη στη φυλακή.

Επίσης, αναμένεται να ανακοινωθεί ότι θα μπει λουκέτο στους συνδέσμους που λειτουργούν χωρίς άδεια και θα αυστηροποιηθεί το πλαίσιο για τη λειτουργία όσων έχουν άδεια.

Στο ίδιο πλαίσιο θα δημιουργηθεί ψηφιακό μητρώο συνδέσμων και μελών κάτι που αναμένεται να βοηθήσει στην επίβλεψη της τήρησης ή μη των νέων μέτρων κατά της οπαδικής βίας.

Τέλος, αναμένεται να ανακοινωθούν ποινές για όσους οπαδούς βρίσκονται στις κερκίδες και φοράνε κουκούλες που κρύβουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, φαινόμενο σύνηθες στα ελληνικά γήπεδα.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος