«Μέθοδος της αγκαλιάς»: Πώς έκλεψαν ηλικιωμένο έξω από σχολείο στην Κηφισιά

Θύμα ληστών έπεσε ένα 86χρονος, ο οποίος είχε βγει για να κάνει τη βόλτα του έξω από ένα γυμνάσιο στην περιοχή της Κηφισιάς.

Ξαφνικά σταμάτησε δίπλα του ένα αυτοκίνητο με δύο άγνωστα άτομα, ένας άνδρας οδηγός και μία γυναίκα συνοδηγός. Κατέβηκε η γυναίκα, τον προσέγγισε, του φώναξε “ίδιος έμεινες. Δεν έχεις αλλάξει καθόλου” προσποιούμενη ότι τον γνώρισε. Πήγε και τον αγκάλιασε, έβαλε το χέρι της μέσα από το μπουφάν του στη δεξιά τσέπη και του πήρε το πορτοφόλι.

Δυστυχώς ο ηλικιωμένος άνδρας διαπίστωσε ότι μαζί με το πορτοφόλι είχαν κάνει φτερά και τα 200 ευρώ που είχε πάνω του, όπως και η τραπεζική του κάρτα του και προσωπικά έγγραφα. Μέχρι να καταλάβει όμως τι έγινε, οι δράστες είχαν γίνει “καπνός”.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου. Ενδεχομένως να πρόκειται για τους ίδιους δράστες, καθώς με τη μέθοδο του εναγκαλισμού ένας 71χρονος άνδρας έχασε μία αλυσίδα με έναν χρυσό σταυρό αξίας περίπου 500 ευρώ.

Ψάχνουν οι αστυνομικοί τώρα με βάση μαρτυρικές καταθέσεις, περιγραφές και το υλικό από κάμερες ασφαλείας να εντοπίσουν το συγκεκριμένο δίδυμο.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος