Μeteo.gr: Προσοχή στα «δασικά καύσιμα» όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία ανεβαίνει σταδιακά σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα και με τα προγνωστικά Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Παράλληλα, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία που ανέλυσε η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του ΕΑΑ / meteo.gr, η ευφλεκτότητα των νεκρών δασικών καυσίμων αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική αύξηση  λόγω της σταδιακής ανόδου της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με την επικράτηση ξηρών συνθηκών.

Μeteo.gr: Προσοχή στα «δασικά καύσιμα» όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, τα νεκρά δασικά καύσιμα, ειδικότερα δε τα πιο λεπτά όπως φύλλα, βελόνες, μικρά κλαδιά και κορμοί, αποβάλλουν υγρασία στην ατμόσφαιρα και ξεραίνονται γρήγορα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διευκολύνεται η ανάφλεξη και η γρήγορη μετάδοση (εξάπλωση) της φωτιάς.

Ως και 42 βαθμοί Κελσίου από τις 19/8

Η κορύφωση της θερμής μεταφοράς εκτιμάται μέσα στο διήμερο Παρασκευής 19/8 – Σαββάτου 20/8, οπότε η θερμοκρασία είναι αρκετά πιθανό να φτάσει κατά τόπους τους 41-42 βαθμούς Κελσίου.

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη θα ευνοήσει την επικράτηση θερμών αερίων μαζών σε μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής ηπείρου αλλά και στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα τις υψηλές θερμοκρασίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος