Μέσα στην άνοιξη ανοίγει και πάλι το OAKA

Ανοίγει ξανά προς χρήση και διεξαγωγή αγώνων και εκδηλώσεων το επόμενο διάστημα, το κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έκθεσης από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.


Σύμφωνα με την τρίτη έκθεση, την τεχνική έκθεση των εμπειρογνωμόνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το στέγαστρο Καλατράβα είναι απόλυτα ασφαλές. Δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με τη στατικότητα και μόλις απομακρυνθούν τα πολυκαρβονικά φύλλα τα οποία έπεφταν κατά το παρελθόν, θα είναι απολύτως λειτουργικό.


Οπότε αναμένεται να λειτουργήσει εκ νέου το κεντρικό στάδιο στο ΟΑΚΑ μέσα στην άνοιξη, κατά πάσα πιθανότητα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου, οπότε είναι μια σημαντική εξέλιξη καθώς θα δοθεί προς χρήση τόσο στους αθλητικούς συλλόγους αλλά και για πλήθος άλλων εκδηλώσεων.


Πρόκειται, όπως αναγράφεται στην έκθεση, να τοποθετηθεί ένα σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης πάνω στο στέγαστρο Καλατράβα, το οποίο θα καταγράφει σε εικοσιτετράωρη βάση και θα μεταδίδει ζωντανά όλα τα δεδομένα για το πώς συμπεριφέρεται η συγκεκριμένη κατασκευή.

Σε δήλωσή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, αναφέρει πως: «Από την πρώτη στιγμή θέσαμε ως προτεραιότητα την ασφάλεια στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση μετά την τελευταία παράδοση της τελευταίας μελέτης εμπειρογνωμοσύνης από το Τεχνικό Επιμελητήριο, τον Γιώργο Στασινό και το ΤΑΙΠΕΔ, τον κ. Σταμπουλίδη, να ανοίξουμε και πάλι το εμβληματικό γήπεδο του ΟΑΚΑ, καθώς είμαστε σε διαδικασία ολοκλήρωσης αφαίρεσης των πολυκαρβονικών, κάτι που μας δίνει πλέον τη δυνατότητα τον Απρίλιο να τον παραδώσουμε στον αθλητισμό, στους φιλάθλους, στον κόσμο του αθλητισμού της χώρας μας».

Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος