Mέρα ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό στην Αττική λόγω της 24ωρης στα ΜΜΜ – «Συγγνώμη που δεν το ανακοινώσαμε νωρίτερα»

Array

Κυκλοφοριακό χάος στο λεκανοπέδιο της Αθήνας δημιουργήθηκε νωρίς το πρωί λόγω της 24ωρης απεργία που κήρυξαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ), οι οποίοι αντιδρούν στις διατάξεις του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ, με τις οποίες αλλάζει ριζικά η λειτουργία τους. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο υπουργείο Οικονομικών. Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προσέφυγε στη Δικαιοσύνη προκειμένου να κριθεί παράνομη η κινητοποίηση.

Mέρα ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό στην Αττική λόγω της 24ωρης στα ΜΜΜ – «Συγγνώμη που δεν το ανακοινώσαμε νωρίτερα»
Απεργιακή συγκέντρωση εργαζομε΄νων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο υπουργείο Οικονομικών, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022,
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ, Παναγιώτης Κοντογιάννης, εξήγησε μιλώντας Πρώτο Πρόγραμμα τόνισε ότι δεν θα μπορούσε να είναι στις θέσεις τους το 1/3 των εργαζομένων όπως προβλέπει ο νόμος Χατζηδάκη, γιατί είναι θέμα ασφάλειας. Από τη στιγμή που τα μέσα μεταφοράς ή θα λειτουργούν ή δεν θα λειτουργούν- δεν μπορούν να υπολειτουργούν, όπως είπε, για λόγους ασφαλείας. Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη για τον τρόπο και τον χρόνο λήψης της απόφασης της απεργιακής κινητοποίησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος