Στις τέσσερις τα ξημερώματα ακούστηκε η «πολύ δυνατή έκρηξη», και σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο εργοστάσιο παραγωγής τροφίμων «Βιολάντα». Από τα 13 άτομα που βρίσκονταν εκεί, αγνοούνται πέντε γυναίκες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κωνσταντίνας Θεοχαρούλη. Στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων μεταφέρθηκαν οκτώ εργαζόμενοι και σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους.
Ολόκληρος τοίχος και η σκεπή έχουν καταρεύσει
Πυροσβεστικά οχήματα από όλη τη Θεσσαλία έσπευσαν στην παλαιά Εθνική οδό, με τις φλόγες να είναι ακόμη ορατές και ήδη να έχει καταρρεύσει η σκεπή και ένας τοίχος του εργοστασίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρχαν φιάλες υγραερίου που δικαιολογούν τόσο μεγάλη έκρηξη, η οποία ακούστηκε και μέσα στην πόλη των Τρικάλων, που βρίσκεται σε απόσταση έξι χιλιομέτρων από το εργοστάσιο.
Στο σημείο έσπευσαν εννέα οχήματα με 22 πυροσβέστες που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιορίσουν τις φλόγες πριν επεκταθεί σε παρακείμενα κτήρια. Η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Λόγω του ότι η πυρκαγιά έκαιγε ανεξέλεγκτη ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με 13 οχήματα και 40 πυροσβέστες. Επίσης στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες του ΟΤΑ.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος