Αντιτρομοκρατική: Οκτώ συλλήψεις για την έκρηξη – Μεγάλη επιχείρηση σε Αττική και σωφρονιστικά καταστήματα της επαρχίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Αττικής και σε δύο σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθησαν οκτώ άτομα τα οποία έχουν μεταφερθεί στην ΓΑΔΑ.

Η όλη επιχείρηση φέρεται να έχει σχέση με τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 25 Ιανουαρίου σε τράπεζα στα Πετράλωνα. Επίσης σχέση φέρεται να προκύπτει με ακόμη δύο επιθέσεις. Με την επίθεση τον περασμένο Νοέμβριο σε γραφεία κατασκευαστικής στην Κηφισιά, αλλά και με την έκρηξη χειροβομβίδας τον περασμένο Ιούλιο σε ΙΧ σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Χαϊδάρι. Και για τις τρεις ενέργειες την ευθύνη είχε αναλάβει σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου στο διαδίκτυο η ομάδα «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Μεταξύ άλλων θα ερευνηθεί και πιθανή σχέση και με άλλες επιθέσεις όπως η βόμβα η οποία εξερράγη απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας, αλλά και με την αποστολή δέματος- βόμβα στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη έξω από Τράπεζα στα Πετράλωνα ήταν πολύ ισχυρή και είχαν προκληθεί ζημιές στην είσοδο του υποκαταστήματος, σε ένα αυτοκίνητο αλλά και σε διπλανό κατάστημα. Παράλληλα, δημιουργήθηκε κρατήρας μήκους 38 εκ. και βάθους 5 εκ..

Οι αστυνομικοί εντόπισαν υπολείμματα από φυτίλι και πυροκροτητή.  Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί αφού δεν είχε γίνει προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Την προανάκριση ανέλαβε αρχικά η Κρατική Ασφάλεια, ωστόσο ενημερώθηκε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ρεπορτάζ Ζώης Κακκαβάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος