Με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας συναντήθηκε ο ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς

Με τον “Πατριάρχη των φτωχών” -όπως τον αποκαλούν πολλοί- τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β, συναντήθηκε σήμερα ο υπ. Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς. Ο υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Θεόδωρο για την παρουσία του στο υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι είναι μεγάλη τιμή να φιλοξενεί, έστω και για λίγη ώρα, τέτοιους ανθρώπους και την πνευματικότητά τους.

“Δίδω ένα μεγάλο αγώνα για τα δίκια των χριστιανών της Μέσης Ανατολής. Έχω τη Λιβύη, τις χώρες στη Βόρεια Αφρική γενικά που επισκέπτομαι και προσπαθούμε για ένα καλύτερο αύριο για την Αίγυπτό μας και θέλω μέσα από την καρδιά μου να πω ένα ευχαριστώ στη μάνα μας που είναι η Ελλάδα. Είμαστε Έλληνες, κάποιο πρωί ξεκινήσαμε για την ξενιτιά να υπηρετήσουμε αυτό το χώρο που λέγεται Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και για το λαό μας στην Ελλάδα, κουράγιο, υπομονή, θα τα καταφέρουμε”, δήλωσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας. Απευθυνόμενος στον Ν. Κοτζιά ο πατριάρχης Θεόδωρος Β είπε ότι ο υπουργός είναι «το δείγμα και η απόδειξη της οικουμενικότητας του αρχαίου και σύγχρονου ελληνισμού και της ορθοδοξίας».

Από την πλευρά του, ο ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς δήλωσε: «Ο Πατριάρχης Θεόδωρος ο Β είναι Πατριάρχης Αλεξανδρείας και όλης της Αφρικής…Είναι ένα δείγμα της Εκκλησίας, έτσι όπως την αγαπάμε όλοι μας, με μεγάλο κοινωνικό έργο και ευαισθησία και τρυφερότητα απέναντι στα πάθη των ανθρώπων. Για μένα είναι μεγάλη τιμή να φιλοξενώ, έστω και για λίγη ώρα, τέτοιους ανθρώπους με πνευματικότητα. Ξέρετε ότι η εξωτερική πολιτική, το Υπουργείο μας και ο Ελληνισμός χρειάζονται αυτήν την πνευματικότητα και την καλοσύνη που εκφράζουν, μεταφέρουν και εκπροσωπούν άνθρωποι, όπως ο Πατριάρχης. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ που με τίμησε με την παρουσία του».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος