Με το βλέμμα στις κάλπες «ανεβάζουν στροφές» τα επιτελεία των κομμάτων – Νέος κύκλος περιοδειών του πρωθυπουργού

Με το μήνα Απρίλιο να κυριαρχεί στις πολιτικές συζητήσεις και τη σεναριολογία όσον αφορά στο χρόνο της εθνικής κάλπης του 2023, οι μηχανισμοί των κομμάτων «ανεβάζουν στροφές».

Ο πρωθυπουργός κυκλώνει Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη ως πρώτους σταθμούς του νέου κύκλου των περιοδειών του, που ξεκινούν αύριο, και η κοινωνική ατζέντα μετατρέπεται σε μία από τις αιχμές της «γαλάζιας» εκστρατείας.

«Η κυβέρνηση στήριξε και θα συνεχίσει να στηρίζει τα κοινωνικά στρώματα που χρειάζονται μεγαλύτερη βοήθεια εξαιτίας των εισαγόμενων κρίσεων. Θέτει, παράλληλα, ως επόμενο στοίχημα την αύξηση των μισθών, ώστε να συγκλίνουν με τους ισχυρότερους ευρωπαϊκούς […] Η αντιπολίτευση έχει να αντιτάξει ένα συντονισμένο σχέδιο φθοράς […]Με ψέματα, με υποκριτικές κραυγές, με αλαλαγμούς, με σκανδαλολογία, με τοξικότητα, με μικροπολιτική, δεν υποστηρίζονται τα συμφέροντα της Πατρίδας και της κοινωνίας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τα προβλήματα της κοινωνίας στην αιχμή των δημόσιων παρεμβάσεων του Αλέξη Τσίπρα. «Η χώρα βιώνει παρατεταμένη περίοδο κρίσης στη δημόσια Υγεία εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη», ανέφερε, στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, όπου συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτές.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει οδηγήσει στην διάλυση του Εθνικού συστήματος υγείας μέσα από την απαξίωση του μέσα από την ιδιωτικοποίηση του μέσα από μία πολιτική που δίνει χώρο μονάχα στο κέρδος στην κερδοσκοπία. Μία κυβέρνηση που δεν νοιάζεται για την δημόσια υγεία είναι μία κυβέρνηση που δεν νοιάζεται για την κοινωνική ασφάλεια» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στην τελική ευθεία και ο εκλογικός σχεδιασμός για τα κόμματα. Μετά από τρεις δεκαετίες, η Αλέκα Παπαρήγα, και με δική της απόφαση, δεν θα είναι υποψήφια με το ΚΚΕ στις προσεχείς εκλογές. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα είναι υποψήφιος στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, στην Ά Θεσσαλονίκης και τη Φθιώτιδα. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ θα είναι ο Θανάσης Παφίλης.

Από τη Λαμία ο Δ. Κουτσούμπας απέκλεισε εκ νέου κάθε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας χαρακτηρίζοντας την περίπτωση συμμετοχής του ΚΚΕ σε μια τέτοια κυβέρνηση ως «καρικατούρα».

Το υπόλοιπο διάστημα οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένονται να πυκνώσουν το τέμπο των περιοδειών τους.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος