Με το χρυσό μετάλλιο του ΕΑΠ τιμήθηκαν Α. Μπουρλά και Γ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά έλαβαν το Χρυσό Μετάλλιο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, από τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, καθηγητή Οδυσσέα – Ιωάννη Ζώρα.

Η κυρία Αγγελοπούλου τιμήθηκε για την συμβολή της στην προβολή της χώρας μας, τόσο μέσω της Επιτροπής Ελλάδας 2021, αλλά και μέσω εκπαιδευτικών και επιχειρηματικών δράσεων. Στην ομιλία της αναφέρθηκε στην σημασία της Παιδείας και στην στήριξη των νέων επιστημόνων.

Ο κ. Μπουρλά έλαβε το μετάλλιο για τη συμβολή του στην επιστήμη και στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο ίδιος δήλωσε ότι πρόκειται για την πιο συναρπαστική εποχή για την επιστήμη, εκτιμώντας ότι διανύουμε μια πρωτοφανή δεκαετία ιατρικών ανακαλύψεων, επιστημονικών και επιχειρηματικών καινοτομιών, αλλά και κοινωνικών αλλαγών.

«Τεχνολογίες όπως η mRNA, θα μας δώσουν την δυνατότητα να διευρύνουμε το φάσμα των ασθενειών που μπορούν δυνητικά να εξαλειφθούν ή να προληφθούν και να προετοιμαστούμε έγκαιρα για νέες πανδημίες. Αναδυόμενες εξελίξεις όπως η υγρή βιοψία, η γονιδιακή αλληλουχία, νέα πρότυπα θεραπείας, παρέχουν την δυνατότητα να τεθούν τα 5 συχνότερα είδη καρκίνου σε ύφεση» τόνισε ο κ. Μπουρλά.

Την εκδήλωση που έγινε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, προλόγισαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος και ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου, Επιμέλεια: Νόρα Μολυβιάτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος