Με την τεχνολογία mRNA θα έχουμε θεραπείες για καρκίνο, αυτοάνοσα και γενετικά νοσήματα – Τι λέει ο καθ. παιδιατρικής Γ. Χρουσός (video)

Για τις νέες εξελίξεις στον τομέα της επιστήμης και της αντιμετώπισης του καρκίνου μέσω των εμβολίων mRNA μίλησε ο Γιώργος Χρούσος, καθηγητής παιδιατρικής, επισημαίνοντας ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος μετά την σχετική ανακοίνωση του Αλμπέρτ Μπουρλά.

Σύντομα θα έχουμε προσωποποιημένα εμβόλια

«Η τεχνολογία αυτή είναι φοβερά προχωρημένη και απλή. Μπορείς σε πολύ λίγο χρόνο να φτιάξεις όποια πρωτεΐνη θέλεις και να τις κατευθύνεις σε όποια κύτταρα θέλεις. Βλέπω ότι με αυτή την τεχνολογία θα έχουμε θεραπείες για καρκίνο, αυτοάνοσα, για γενετικά νοσήματα.

«Tα εμβόλια αυτά θα είναι προσωποποιημένα για κάθε καρκίνο ξεχωριστά» δήλωσε στην εκπομπή «με νέα ματιά» ο κ. Χρουσός εξηγώντας ότι αυτή η επαναστατική τεχνολογία που δοκιμάστηκε στον κορονοϊό θα βοηθάει στην προσωποιποιημένη ιατρική.

Και όπως εξήγησε ο καθηγητής παιδιατρικής η τεχνολογία mRNA που φέρνει επανάσταση στην ιατρική θα χρησιμοποιηθεί σε πλήθος νοσημάτων όπως είναι τα αυτοάνοσα, τα γενετικά και αργότερα στα ψυχιατρικά νοσήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος