Με τηλεκπαίδευση σήμερα τα σχολεία στην Αττική – Πώς λειτουργεί Δημόσιο, αγορά

Άλλη μια ημέρα τηλεκπαίδευσης και σήμερα Παρασκευή για τα σχολεία της Αττικής. Δεν θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε 66 δήμους, καθώς εξακολουθούν να υφίστανται προβλήματα λόγω χαμηλών θερμοκρασιών στο σύνολο των περιοχών της Αττικής, ενώ υπάρχουν σημαντικά ζητήματα μετακίνησης, τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών, από και προς τα σχολεία.

Κλειστοί οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

Κλειστοί θα παραμείνουν και σήμερα Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, στο πλαίσιο ελέγχων των υποδομών (κτιρίων και προαυλίων χώρων), μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε και την πόλη της Αθήνας.

Κλειστά επίσης τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας Φροντίδας.

Κανονικά θα λειτουργήσουν σημερα οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά, μετά από απόφαση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Τι ισχύει για την Κρήτη

Κανονικά λειτουργούν από σήμερα, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου. Εξαιρούνται το δημοτικό σχολείο Καρκαδιώτισσας λόγω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι απομακρυσμένοι παιδικοί σταθμοί στις περιοχές Παλιανή, Ασίτες, Δαφνές, Κυπαρίσι, Πανεπιστήμιο.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους Δήμους Γόρτυνας, Χερσονήσου, Μαλεβιζίου. Στα Χανιά, κλειστά και σήμερα τα σχολεία στο δήμο Σφακίων.

Οι λοιπές σχολικές μονάδες λειτουργούν κανονικά.

Σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων.

Κλειστά τα Δικαστήρια και οι Εισαγγελίες

Δεν πραγματοποιούνται και σήμερα οι εργασίες όλων των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών σε Αττική και Κρήτη.

Εμβολιασμοί

Υπενθυμίζεται επίσης ότι δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε σήμερα οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών στο Παίδων Πεντέλης.

Σημειώνεται ότι οι εμβολιασμοί των παιδιών 5-11 ετών στα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα (Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού», Γ.Ν. «Ασκληπιείο», Γ.Ν. Ελευσίνας «Θριάσιο», ΓΝΠ «Τζάνειο», ΓΝΔΑ «Αγία Βαρβάρα», ΠΓΝ «Αττικόν», Γ.Ν. Νίκαιας και στα Κέντρα Υγείας Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων, Κερατσινίου, Μεγάρων και Σαλαμίνας) οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών άνω των 12 ετών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων πραγματοποιούνται κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.

Κανονικά η λειτουργία των καταστημάτων

Σήμερα η λειτουργία των καταστημάτων και των επιχειρήσεων πραγματοποιείται κανονικά.

Μέσω τηλεργασίας η λειτουργία του Δημοσίου

Με τηλεργασία θα λειτουργήσει και σήμερα Παρασκευή το Δημόσιο για τους υπαλλήλους που λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών είναι δύσκολη η μετακίνησή τους στον τόπο εργασίας τους.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, όσοι υπάλληλοι δεν δύναται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εξ αποστάσεως, η προσέλευσή τους στην έδρα της υπηρεσίας τους θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα γίνει με όρους ασφάλειας, οπότε και για λόγους ανωτέρας βίας η βραδεία προσέλευσή τους θα πρέπει να θεωρηθεί δικαιολογημένη.

Δικαιολογημένη θα είναι και η απουσία υπαλλήλων που τα καθήκοντά τους δεν μπορούν να ασκηθούν με τηλεργασία και η προσέλευσή τους στην υπηρεσία είναι αντικειμενικά αδύνατη.

Η εγκύκλιος διευκρινίζει ότι τα παραπάνω δεν αφορούν εργαζομένους σε υπηρεσίες αιχμής, οι αρμοδιότητες των οποίων σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος