Με τη χορηγία της επιτροπής «Αθήνα 2021» βιβλιοθήκη για το αρχείο του Εκκλησιαστικού Μουσείου των Σπετσών

Χορηγία της επιτροπής «Ελλάδα 2021» αποτελεί η δημιουργία της νέας βιβλιοθήκης –αρχείου του εκκλησιαστικού Μουσείου Σπετσών, που εγκαινιάστηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου.

Η τέλεση των εγκαινίων έγινε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ύδρας και Σπετσών κ. Εφραίμ παρουσία της Προέδρου της επιτροπής, κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου –Δασκαλάκη, που ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο.

«Ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά σας, για όσα κάνατε με τους συνεργάτες σας. Να ευχαριστήσω και τον κ. Μαρτίνο που είναι μαζί και αυτός χορηγός σε αυτό το έργο. Η εκκλησία μόνο στις χορηγίες στηρίζεται, αλλά έχουμε καρδιά, έχουμε ελπίδα, έχουμε οράματα» τόνισε ο Μητροπολίτης Ύδρας και Σπετσών.

Στην κυρία Αγγελοπούλου –Δασκαλάκη απονεμήθηκε το μετάλλιο από τα 200 χρόνια της επανάστασης, καθώς και ο σταυρός των νεομαρτύρων του νησιού για τη χρηματοδότηση του έργου με το ποσό των 60.000 ευρώ, στο πλαίσιο των δράσεων της επιτροπής.

«Λίγο πριν το κλείσιμο της επετειακής χρονιάς και της παράτασης της έως τις 30 Ιουνίου βρισκόμαστε στις Σπέτσες για να βοηθήσουμε ακόμη μία φορά με το περίσσευμα από τον προϋπολογισμό μας, ο οποίος είναι όλα χρήματα Ελλήνων δωρητών, χορηγών και αγοραστών των νομισμάτων μας, για να κάνουμε άλλο ένα έργο, που αυτή τη φορά έχει θέμα την επιστήμη και τη γνώση» ανέφερε η Πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Στη βιβλιοθήκη με την επωνυμία οι τρεις σπετσιώτες νεομάρτυρες φυλάσσονται όλα τα παλαίτυπα βιβλία της ιστορικής μονής καθώς και σπουδαίο αρχειακό υλικό.

Η βιβλιοθήκη εκτός από χώρο διαφύλαξης της ιστορίας του νησιού και μελέτης αποτελεί και σημείο αναφοράς, σημαντικών πνευματικών εκδηλώσεων.

Ρεπορτάζ: Ελένη Μπουγά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος