Με επιπλέον 8.500 εκπαιδευτικούς ανοίγουν τα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου

Array

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία με την προσθήκη 8.500 μονίμων  εκπαιδευτικών δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ  αναφερόμενη στη νέα σχολική χρονιά σημειώνοντας ότι ανοίγουν “με την καλύτερη δυνατή συνθήκη ανθρώπινου δυναμικού όλων των εποχών».

Οι μόνιμοι αυτοί διορισμοί ανεβάζουν το δυναμικό των μονίμων εκπαιδευτικών στις 25.000 τα τελευταία δυόμιση χρόνια στην εκπαίδευση και την ειδική αγωγή.

Η κα Κεραμέως ανακοίνωσε ότι σήμερα υπογράφεται η πρόσκληση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και από την προσεχή εβδομάδα θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα για να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους.

Αναφερόμενη στην επέκταση του ολοήμερου σχολείου έως τις 17:30 τη χαρακτηρισε σημαντική καινοτομία που θα εφαρμοστεί από το Σεπτέμβριο σε περίπου 5.000 σχολικά τμήματα. Μόνο για την επέκταση του ωραρίου θα προσληφθούν 3.000 εκπαιδευτικοί.

Σε ότι αφορά την είσοδο στα πανεπιστήμια με ταυτότητα η υπουργός είπε πως πρόκειται για βήμα προόδου που ήδη εφαρμόζεται στη Θεσσαλονίκη και εναπόκειται στα ιδρύματα να το προχωρήσουν ενώ για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία τόνισε ότι από τον Σεπτέμβριο θα αναλάβει δράση η ομάδα προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με στόχο την αποτροπή των αξιόποινων πράξεων.

Στο επίκαιρο θέμα της φοιτητικής στέγης τόνισε ότι μέσω ΣΔΙΤ κατασκευάζονται νέες υποδομές στην Κρήτη, τη Θεσσαλία και τη Θράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος