Καιρός: Με αφρικανική σκόνη, νεφώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας η Μ. Εβδομάδα

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία που θα επικρατήσει στην Ανατολική Μεσόγειο κατά τις επόμενες ημέρες, θα έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση νοτιοδυτικών ανέμων στη μέση τροπόσφαιρα και νότιων ανέμων κοντά στο έδαφος. Η συγκεκριμένη κίνηση των ατμοσφαιρικών αερίων μαζών θα συνοδευτεί από σημαντική μεταφορά ατμοσφαιρικής σκόνης από την Αφρική προς τη χώρα μας, η οποία θα διατηρηθεί καθ’ όλο το υπόλοιπο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Αναλυτικά η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 29-04-2021
Στα κεντρικά και βόρεια γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι απόγευμα. Στα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια.
Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30-04-2021
Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα κυρίως στα δυτικά.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 2 με 4 και από το απόγευμα στο Αιγαίο νότιοι 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή, φτάνοντας σε αρκετές περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

MΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 01-05-2021
Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα κεντρικά και βόρεια όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου φτάνοντας τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 02-05-2021
Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.
Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή. Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει, κυρίως στα ανατολικά, κατά τόπους τους 32 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 03-05-2021
Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές. Τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα της νοτιοανατολικής χώρας θα είναι αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία, αν και θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος