Μαζική έξοδος εκδρομέων – Με αυστηρή τήρηση των μέτρων ο εορτασμός στην Τήνο (video)

Όπου φύγει – φύγει και με κάθε μέσο, οι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου. Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ για διακοπές, με την κίνηση να είναι από το πρωί του Σαββάτου 14/8 ιδιαίτερα αυξημένη στο πρώτο λιμάνι της χώρας αλλά και στους σταθμούς διοδίων και ΚΤΕΛ. Χαμόγελα αισιοδοξίας αφήνει το αποτύπωμα της τουριστικής κίνησης στα νησιά, με Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδο και Κυκλάδες να αναδεικνύονται “πρωταθλήτριες” καθώς η πληρότητα πλησιάζει το 100% θυμίζοντας προ covid εποχή.

Οι μπουκαπόρτες άνοιξαν και για τους τελευταίους αδειούχους του Αυγούστου, τα πλοία για τα νησιά αναχωρούσαν γεμάτα από το λιμάνι του Πειραιά….
Παραμονή του Δεκαπενταύγουστου και αυξημένη ήταν η κίνηση από το πρωί στον Πειραιά. Κίνηση είχαν και τα δύο εθνικά οδικά δίκτυα. Ενώ και στα ΚΤΕΛ τα λεωφορεία έφευγαν γεμάτα.

Πλημμύρισαν με κόσμο τα καντούνια της Κέρκυρας. Ο Δεκαπενταύγουστος ή Μικρό Πάσχα όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι, γιορτάζεται στην Κέρκυρα με όλη του την λαμπρότητα.

Παρά τα περιοριστικά μέτρα στα Χανιά η πληρότητα στα ξενοδοχειακά καταλύματα ξεπερνά το 90%. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου οι περισσότεροι των τουριστών προέρχονται από την Πολωνία, και ακολουθούν οι αφίξεις από την Σουηδία και την Δανία.

Η Ελλάδα αναδεικνύεται νικήτρια στον αγώνα για την ανάκαμψη του τουρισμού στην Ευρώπη, παρά τις πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times». Στα δρομολόγια προς την Ελλάδα η κίνηση τον Αύγουστο έχει ξεπεράσει τα προ κορονοϊού δεδομένα, και είναι αυξημένη κατά 2%.

Επίκεντρο των εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου, -όπως κάθε χρόνο-, είναι η Τήνος και ο ναός της Ευαγγελίστριας. Χιλιάδες πιστοί συρρέουν και φέτος για την προσκύνηση της Μεγαλόχαρης, τηρώντας ταυτοχρόνως τα μέτρα ασφαλείας που επιτάσσει η πανδημία. Με κατάνυξη και όλα τα μέτρα προστασίας ο εορτασμός της Μεγαλόχαρης. Οι τοπικές αρχές απευθύνουν έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων. Με μάσκες και αυστηρά μέτρα εντός του ναού της Παναγίας, θα γίνει ο εορτασμός. Η ΕΡΤ θα κρατήσει συντροφιά στους τηλεθεατές με αφιερώματα, εκπομπές, ντοκιμαντέρ, αλλά και απευθείας μεταδόσεις των Θείων Λειτουργιών από τους Ιερούς Ναούς της Ευαγγελιστρίας της Τήνου, καθώς και της Παναγίας Σουμελά.

Επιμέλεια: Μαρία Μαγκλάρα

Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος, Γιάννης Ανδριώτης, Μαρία Σταθοπούλου

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος