Μαζική επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Ουρές στα διόδια

Ό,τι αρχίζει ωραία, τελειώνει με μια τεράστια ουρά στα διόδια – ή μεγάλο συνωστισμό στα λιμάνια. Η μεγαλύτερη έξοδος της τελευταίας πενταετίας γίνεται η μεγαλύτερη είσοδος, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα επιστρέφουν στο λεκανοπέδιο της Αθήνας αλλά και τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Οι περισσότεροι επιστρέφουν τη Δευτέρα του Πάσχα, κάποιοι εργάζονται από το πρωί της Τρίτης 26/4, αρκετοί, όμως, φαίνεται πως παρατείνουν τις διακοπές τους για ακόμα λίγες μέρες, καθώς τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

Έως το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα είχαν επιστρέψει περίπου 45.000 οχήματα από τα διόδια της Ελευσίνας, ενώ από τα διόδια των Αφιδνών, περίπου 32.000. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της εξόδου είχαν φύγει περίπου 350.000 οχήματα. Ουρές και εκνευρισμός στους οδηγούς στα διόδια των Μαλγάρων. Ουρές σχηματίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα και στο λιμάνι των Χανίων, από πολίτες που περίμεναν να επιβιβαστούν για το δρομολόγιο της επιστροφής.

Η ύπαιθρος και ιδιαίτερα οι δημοφιλείς προορισμοί είχαν χρόνια να δουν τέτοια κοσμοσυρροή επισκεπτών.

Το νησί των ανέμων, προτίμησαν αρκετοί ταξιδιώτες για τις ημέρες του Πάσχα, τα διάσημα σοκάκια της Μυκόνου πλημμύρισαν από κόσμο, με την πληρότητα να επιστρέφει στα προ πανδημίας επίπεδα σε όσα καταλύματα άνοιξαν.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κούκας, επισημαίνει: «ζήσαμε ένα υπέροχο Πάσχα – το πιο καλό Πάσχα της τελευταίας δεκαετίας- ως προμήνυμα για τη σεζόν που έρχεται, όσα καταλύματα άνοιξαν είχαν τεράστιες πληρότητες».

Η αρχόντισσα των Ιονίων Νήσων, η Κέρκυρα, αποτέλεσε έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς την περίοδο του Πάσχα. Η Κέρκυρα υποδέχθηκε τουρίστες από όλο τον κόσμο και οι δρόμοι γέμισαν ασφυκτικά.

Ο ξενοδόχος Δημήτρης Διαβάτης δηλώνει πως: «Έχουν ανοίξει αρκετά ξενοδοχεία και είχανε καλές πληρότητες τόσο στην πόλη της Κέρκυρας όσο και στον υπόλοιπο νομό».

Έντονη κινητικότητα καταγράφηκε και στο νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο, που θεωρείται ένας από τους ιδανικότερους προορισμούς για να βιώσει κάποιος όλα τα συναισθήματα που προσφέρει η κατάνυξη των ημερών.

Όπως αναφέρει ο Λευτέρης Πεντές, Δήμαρχος Πάτμου: «οι επισκέπτες δηλώνουν ικανοποιημένοι και θα επιστρέψουν και για το επόμενο Πάσχα και αυτό μας χαροποιεί και δικαιώνει τη δουλειά μας».

Σε Καλαμπάκα και Καστράκι η κίνηση ήταν αυξημένη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές όμως δεν άφησε ικανοποιημένους τους ξενοδόχους.

«Ο Απρίλιος είναι η υψηλή περίοδος στην περιοχή μας λόγω των Μετεώρων, δεν ήταν γεμάτα τα ξενοδοχεία 75 – 80% ήταν η κίνηση», αναφέρει ο Γιάννης Κούρουπας, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Τρικάλων.

Σταδιακά επιστρέφουν οι εκδρομείς στο κλεινόν άστυ.

Κατά εκατοντάδες επιστρέφουν από το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα οι εκδρομείς στο Λιμάνι του Πειραιά.

Η επιστροφή των εκδρομέων αναμένεται να κορυφωθεί αύριο Τρίτη.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης, Ελπίδα Κουτσογιάννη, Ελίνα Κολύβα, Νίκος Καπόγλης, Παντελής Χουλάκης, Φωτεινή Γιολτζίδου

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις

Επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Αυξημένη κίνηση στις εισόδους της Αθήνας

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων από τα διόδια των Μαλγάρων

Επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα: Η μεγαλύτερη έξοδος-φυγή μετά τα 2 χρόνια της πανδημίας

Επιστροφή εκδρομέων: Πυκνώνει η κίνηση με αιχμή Ισθμό και Ελευσίνα – Καλύτερη εικόνα στην Αθηνών – Λαμίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος