«Μάχη» με τις αναζωπυρώσεις για ενδέκατη ημέρα στον Έβρο – Θύλακες πρασίνου επιβίωσαν μέσα στα καμμένα της Δαδιάς

Την ίδια ώρα αντιμέτωποι με συνεχείς αναζωπυρώσεις βρίσκονται οι πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις φλόγες σε Έβρο και Ροδόπη. Στον Έβρο, αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στις περιοχές Λευκίμμη, Λεπτοκαρυά και Τρεις Βρύσες, ενώ στη Ροδόπη στις περιοχές Κασσιτερά και Κίρκη.

Χθες κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στον Έβρο, όπου άρχισε ήδη η καταγραφή των ζημιών για την αποζημίωση των πληγέντων.

Η υποβολή αιτήσεων θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου.

«Πάμε καλά γιατί αυτό το μεγάλο μέτωπο το οποίο υπάρχει από τη Δαδιά και πηγαίνει προς την Κοτρωνιά, νομίζω ότι πλέον βρίσκεται υπό έλεγχο»τόνισε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δημήτρης Σταματάκης, ενώ υπογράμμισε πως δεν βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο, «αλλά βρίσκεται υπό έλεγχο και όσο δεν φυσούν οι άνεμοι, εδώ θα είναι ακόμη καλύτερη κατάσταση».

Παράλληλα, από χθες δημιουργήθηκε και νέο μέτωπο όπως μετέδωσε ο Δημ. Σταματάκης και μάλιστα από αναζωπύρωση. «Είναι στην περιοχή Τρεις Βρύσες. Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής δεν ανησυχεί και πολύ τις αρχές, γιατί ό, τι καεί και εκεί καεί και απλώς έχει μία πολύ μικρή διέξοδο για να μπει σε κάποια περιοχή που δεν είναι καμένα» συμπλήρωσε.

Οάσεις μέσα στα καμμένα στο δάσος της Δαδιάς

«Το αισιόδοξο όμως είναι ότι αυτοί που έχουν μπει μέσα στο δάσος Δαδιάς ή έχουν πετάξει από πάνω, έχουν παρατηρήσει ότι υπάρχουν μέσα στο δάσος πολλές οάσεις, όπως την έρημο. Δηλαδή υπάρχουν πολλά σημεία όπου υπάρχει πεύκο, έχουν καεί τα πάντα. Όπου υπάρχουν όμως και σημεία όπου υπάρχουν δέντρα, που σημαίνει ότι είναι μία αισιόδοξη πρόβλεψη και πολλοί πιστεύουν ότι τελικά το δάσος της Δαδιάς θα μπορέσει να συνεχίσει και για τα επόμενα χρόνια να λειτουργεί. Να μπορούν να φωλιάζουν εκεί τα αρπακτικά πουλιά. Αυτό είναι το σημαντικότερο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος