Μάτι – Φονική πυρκαγιά: Για την «μη έγκαιρη εντολή εκκένωσης» καταθέτει ο πραγματογνώμονας Δ. Λιότσιος

Η μη έγκαιρη εντολή για εκκένωση στέρησε τη δυνατότητα ασφαλούς διαφυγής των πολιτών, επέμεινε ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής Δημήτρης Λιότσιος που καταθέτει για την τραγωδία στο Μάτι

Κατάμεστη είναι η δικαστική αίθουσα όπου καταθέτει ο διορισμένος από τις δικαστικές αρχές, πραγματογνώμονας της Πυροσβεστικής, Δημήτρης Λιότσος, σχετικά με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Στο πόρισμα του ο πραγματογνώμονας έχει κάνει λόγο για αιφνιδιασμό του κρατικού μηχανισμού και απουσία επικοινωνίας μεταξύ των συναρμόδιων φορέων. Ο ίδιος έχει μηνύσει και τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλο για απειλές, με στόχο τη συγκάλυψη ευθυνών.

Η μη έγκαιρη εντολή για εκκένωση στέρησε τη δυνατότητα ασφαλούς διαφυγής των πολιτών, επέμεινε ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, που έκανε το καθήκον του ερευνώντας σε βάθος τα αίτια της καταστροφής και συνέταξε δύο πορίσματα ενισχύοντας το έργο του ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη.  Ο κ. Λιότσιος έδωσε 7 καταθέσεις (3-6.3.2020, 9.3.20202, 1.6.2020 και 20. 7.2020) στον ανακριτή.

Είιναι η πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης που κάθονται στο εδώλιο 13 από τους 21 κατηγορουμένους, μεταξύ αυτών οι δύο πρώην αρχηγοί της Πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης και Στέφανος Κολοκούρης αλλά και ο νυν δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς.

Την κατάθεση ανέμεναν οι συγγενείς των 104 θυμάτων της τραγωδίας, οι οποίοι και γέμισαν τη δικαστική αίθουσα όπου και οι δικηγόροι των δύο πλευρών είναι σε απαρτία.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος