Μαθητές και γονείς καταγγέλλουν διευθύντρια σχολείου για bullying – Σε εξέλιξη ΕΔΕ

Από το 2018, όπως καταγγέλλουν καθηγητές και μαθητές Eπαγγελματικού Λυκείου στον Ωρωπό, δέχονται bullying από την ίδια την διευθύντρια του σχολείου. Οι καταγγελίες κάνουν λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά, λεκτική βία, απειλές, ακόμα και… χειροδικία. Οι μαθητές παρομοιάζουν το λύκειο με σωφρονιστικό ίδρυμα, ενώ είναι σε εξέλιξη ένορκη διοικητική εξέταση από το Yπουργείο Παιδείας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου-Ωρωπού Δημήτρης Ελεύθερας δήλωσε ότι «τα παιδιά είναι ψυχολογικά πολύ άσχημα. Τα προσβάλλει για ασήμαντη αφορμή, βρίζει τους συναδέλφους της, χαρακτηρίζοντάς τους βρωμερά σκουπίδια, σκουλήκια και τραμπούκους».

Σύμφωνα με την καταγγελία αρκετοί καθηγητές ζήτησαν απόσπαση για διπλανά σχολεία ενώ έχουν μειωθεί δραματικά οι νέες εγγραφές.

Όπως αναφέρει η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου-Ωρωπού, Λένη Κωνσταντίνου, «το μόνο που κάνει είναι να τιμωρεί, να ρίχνει αποβολές, να πετάει τα παιδιά εξω απο το σχολείο, να χειροδικεί, να ασκεί σωματική και λεκτική βία απέναντι στα παιδιά. Προσθέτει ακόμη πως η διευθύντρια έχει ανακοινώσει στα παιδιά ότι θα παίρνουν απουσία ή αποβολή από το μάθημα εάν καθυστερήσουν στην τουαλέτα. Ο χρόνος για τα κορίτσια είναι μέχρι 6 λεπτά και για τα αγόρια μέχρι 4 λεπτά.

Οι μαθητές παρομοιάζουν το λύκειο με σωφρονιστικό ίδρυμα. Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του 15μελούς, όταν ζήτησε από τη διευθύντρια να χρησιμοποιήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου προκειμένου να αιτηθεί χορηγία για κάλυψη εξόδων εκδρομής σε μαθητές με οικονομικά προβλήματα, εκείνη ζήτησε μερίδιο από την χορηγία, αλλιώς να πάει ο ίδιος στο δήμο και να φέρει υπολογιστές που χρωστούν στο σχολείο. «Βιώνουμε απίστευτα πράγματα. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Ζούμε με τον φόβο των ύβρεων, των προσβολών και των αποβολών», είπε ο μαθητής.

Ερωτηθείς για την υπόθεση ο γγ του Υπ. Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η σχετική ΕΔΕ και αναμένουμε τα αποτελέσματα. Παρακολουθούμε απο κοντά την υπόθεση».

Η ΕΡΤ επικοινώνησε με την διευθύντρια του σχολείου, η οποία δεν θέλησε να μιλήσει όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η ΕΔΕ.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος