Μαθητές χάνουν τη χρονιά τους – Δεν εμφανίζονται στα σχολεία λόγω αρνητών γονέων (video)

Μαθητές χάνουν τη χρονιά τους, επειδή οι γονείς τους είναι αρνητές της μάσκας και των self test. Περιστατικά καταγράφονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ το υπουργείο Παιδείας διαμηνύει πως η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική και γι’ αυτό επιλαμβάνεται η εισαγγελία.

Μαθητές που απέχουν από τα μαθήματα εξαιτίας της άρνησης των γονιών τους να τα υποβάλλουν σε self test κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά τους.

Στη Δράμα τέσσερα παιδιά Γυμνασίου δεν έχουν περάσει το κατώφλι του σχολείου από την αρχή της χρονιάς. Ενώ τρεις μαθητές Λυκείου έχασαν την περσινή χρονιά λόγω απουσιών.

«Εμείς από 9/10 ζητήσαμε από τα σχολεία τα στοιχεία των παιδιών. Τα σχολεία τα έστειλαν στον εισαγγελέα» είπε η Χριστίνα Βαμβούρη, Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.

Στη Ρόδο πέντε μαθητές της Α’, Β’, Γ’ και ΣΤ’ Δημοτικού δεν έχουν κάνει ακόμα μάθημα σε σχολική αίθουσα λόγω των αρνητών γονιών τους.

Στη χώρα μας η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική μέχρι και το Γυμνάσιο. Στην περίπτωση που οι γονείς αρνηθούν να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο, τότε ενημερώνεται η εισαγγελία.

«Ο διευθυντής σε πρώτο στάδιο καλεί τους γονείς και συζητά το θέμα και αν συνεχιστεί η παρατεταμένη απουσία, επιλαμβάνεται η εισαγγελία με κοινωνική έρευνα, με κλιμάκια κοινωνικών λειτουργών που πηγαίνουν στο σπίτι και ασκείται έρευνα για την επιμέλεια του παιδιού» ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σπεύδουν να εμβολιαστούν

Η έξαρση των κρουσμάτων και τα περιοριστικά μέτρα οδήγησαν στην αύξηση των εμβολιασμών.

Οι εμβολιασμοί έχουν εκτοξευθεί σε 55.000 την ημέρα από 20.000.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

«Στη Γαλλία προχώρησαν σε λήξη πιστοποιητικού στους άνω των 65 ετών, γίνεται συζήτηση σε επίπεδο υπουργών ΕΕ, αν δεν υπάρξει κοινή απόφαση μπορεί κι η χώρα μας να προχωρήσει σε διαφορετική κατεύθυνση» είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, εμβολιασμένο είναι με μια δόση το 42% των μαθητών του Λυκείου και το 26% του Γυμνασίου.

Τελεσίγραφο στους ανεμβολίαστους ιερείς της επαρχίας του, έστειλε ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος. Σε έκτακτη εγκύκλιο, δίνει διορία μιας εβδομάδας προκειμένου να εμβολιαστούν. Σε διαφορετική περίπτωση, θα προχωρήσει στην αφαίρεση των εκκλησιαστικών οφφικίων.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος